Hopp til hovedinnhold
Funkishus Høvik fra Systemhus

Funkishus

Moderne funkishus med tidsriktig uttrykk

Funkishus og moderne hus kan være vanskelig å skille. På vårt folkemunne er det ikke så mange ulikheter, og stilartene blir ofte blandet sammen. Men teoretisk sett er det flere forskjeller. Og er egentlig det vi i dag kaller et funkishus, faktisk et funkishus?

Drømmer du om store vindusflater, rette linjer, naturlig lys og åpen planløsning? Da kan et funkishus være det rette valget for deg.

Hva er et funkishus?

Et funkishus er et moderne hus, men et moderne hus er ikke nødvendigvis et funkishus. Hva betyr egentlig dette? Og hvordan ser man forskjell? Det er et relativt stort spørsmål, med mange gråsoner. Vi utbyggere synes det kan være vanskelig å besvare slike spørsmål, da det er mye som kan gå under definisjonen.

Det vi vet er at funkisstilen eksisterte opprinnelig i perioden 1925 til 1940, og dagens såkalte funkishus er inspirert fra denne perioden. Husene bygget på tanken om at det skulle være funksjonelt og enkelt. Rette linjer, store flater og geografiske former preget stilen både utvendig og innvendig, i kombinasjon med lys og luft. Nye materialer som mur og stål ble brukt, og var ikke vanlig å se på andre hus i denne perioden.

De samme kjennetegnene er å se i dag, men grensen for hva som er et funkishus har sklidd noe ut i vår tid. Husstilen har blitt modernisert med tidsriktig uttrykk, akkurat som de fleste andre husstiler, og akkurat som alt annet i denne verden.

Finn mer innspirasjon i vår huskatalog

I huskatalogen vår finner du utfyllende informasjon om alle våre husmodeller, du kan lese historier fra kunder som har bygd et Systemhus, og ikke minst bli inspirert til å bygge din drømmebolig!

Andre hustyper

Dahl – et moderne hus fra Systemhus

Moderne hus

Drømmer du om store vindusflater og åpen planløsning som både er funksjonell og pen?

Sande – et tradisjonelt hus fra Systemhus

Tradisjonelle hus

Drømmer du om store vinduer, romantiske detaljer og skrått tak?

Aurora – et herskapelig hus fra Systemhus

Herskapelige hus

Drømmer du om en flott fasade, romslig inngangsparti, søyler og sprosser?

Aurora – et herskapelig hus fra Systemhus

Tomannsbolig

Drømmer du om å bygge hus, men har ikke behov for en hel enebolig?

Relaterte artikler

Funkishus med flatt tak og store vinduer

Funkishus med moderne og tidsriktig uttrykk

Funkishus og moderne hus kan være vanskelig å skille. På vårt folkemunne er det ikke så mange ulikheter, og stilartene blir ofte blandet sammen. Men teoretisk sett er det flere forskjeller. Og er egentlig det vi i dag kaller et funkishus, faktisk et funkishus?

Funkishus med flatt tak og store vinduer

Moderne funkishus vs. gamle funkishus

Å bygge et hjem er en betydelig investering, og valget av hustype spiller en avgjørende rolle i å skape et drømmehjem. For de som søker etter et moderne, stilfullt og funksjonelt hjem, er funkishuset en populær valgmulighet. Mye har skjedd siden funkishuset kom på banen på begynnelsen av 1900-tallet – vi forklarer deg hvorfor det fortsatt er et populært valg.

Husmodellen Hillevåg

Drømmehjemmet i trygge hender

For Hans William og Maria Kanebog var utsikten over tomten et viktig punkt for husvalget. Familien valgte husmodellen Hillevåg, et funkishus med tre etasjer.

Kundetilpasset variant av husmodellen Hitra

Stilrent funkishus ble tilpasset og fargerikt

Tina Fossum og familien var på utkikk etter et hus med mye potensiale. Da de oppdaget vår stilrene enebolig, Hitra, ble de umiddelbart tiltrukket av husets fleksibilitet og potensial for tilbygg. Gjennom tilpasninger i planløsningen og bevisste valg av farger og møbler, har de klart å skape et hjem som både er inspirerende og funksjonelt for familien.

Bygde om 60-tallshus

Trond Kobbeltvedt og familien falt pladask for et slitent 60-tallshus med stort oppgraderingsbehov. Etter at familien vant budkrigen, bygde de om huset til et topp moderne Bremnes funkishus.

Kontakt oss

Hva gjelder henvendelsen?

Din kontaktinformasjon

Hvor vil du bygge?

Hva kan vi hjelpe med?