Personvernerklæring for systemhus.no og bruk av informasjonskapsler

Denne Personvernerklæringen gjelder innsamling og bruk av personopplysninger på systemhus.no («Nettstedet").

Her finner du informasjon blant annet om hvilke personopplysninger som samles inn, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har. Mestergruppen Bolig AS, avd. Systemhus, organisasjonsnummer: 938 244 294, fra nå av «Systemhus» eller «vi» er ansvarlig for behandlingen og kan kontaktes ved spørsmål. Kontaktinformasjon finner du her.

1. Om Nettstedet

www.systemhus.no er en landsdekkende plattform for Systemhus og våre medlemsbedrifter. Vi samarbeider med våre forhandlere hvor vi viser frem og selger hus og hytter på vårt nettsted. Dersom du er i kontakt med en av våre forhandlere vil denne være behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles for å oppfylle kjøpsavtalen. Spørsmål vedgående medlemmets personopplysninger må rettes til det aktuelle medlemmet.

2. Hva bruker vi opplysninger til og hvordan behandles disse?

Katalogbestilling
For å kunne sende deg katalog må vi vite din postadresse. Vi ønsker også å gi deg muligheten til en uforpliktende kontakt med en av våre forhandlere, derfor må vi vite hvor du ønsker utført arbeid, slik at du kan få kontakt med korrekt byggmester. Våre medlemsbedrifter besvarer henvendelser både via e-post og telefon, derfor ber vi om den informasjonen. Dersom det ikke inngås noe kundeforhold, vil din informasjon slettes hos Systemhus sentralt etter to år. Dette er tjenester/produkter med lang kjøpsprosess, og derfor ønsker vi å kunne følge deg opp over tid. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • Adresse
  • Postnummer
  • Sted
  • E-postadresse
  • Ønsket byggekommune
  • Om du har tomt

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Spørsmål til forhandler
Du kan sende inn spørsmål til lokal forhandler. Forespørselen sendes videre til den forhandleren du har valgt å sende forespørselen til. Du vil få valget om å legge til en fil i form av dokumenter, bilder og lignende som kan være med på å forklare problemstillingen ytterligere. Dette er for at vår lokale forhandler får mest mulig relevant informasjon slik at du som kunde får besvart spørsmålet ditt på en så god måte som mulig.

Våre forhandlere besvarer henvendelser både via e-post og telefon, derfor ber vi om den informasjonen. Forhandleren vil benytte personopplysningene for å ta kontakt med deg vedr. din forespørsel. Forhandleren er da ansvarlig for sin bruk av personopplysninger. Dersom det ikke inngås noe kundeforhold i løpet av to år, vil din informasjon slettes hos Systemhus sentralt. Dette er tjenester/produkter med lang kjøpsprosess, og vi ønsker derfor å kunne følge opp over tid. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Valgfri opplastning av filer

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Avtal et møte med forhandler
Du kan sende en forespørsel om et møte med lokal forhandler. Forespørselen sendes videre til den forhandleren du har valgt å sende forespørselen til. Vi ber om at kunden sender god informasjon som gjør at forhandleren bedre forstår kundens ønsker og situasjon. Dette for at forhandleren lettere kan avtale et møte og møte opp forberedt. Forhandlere vil kontakte kunden med forslag på datoer og tidspunkt som passer.

Våre forhandlere besvarer henvendelser både via e-post og telefon, derfor ber vi om den informasjonen. Forhandleren vil benytte personopplysningene for å ta kontakt med deg vedr. din forespørsel. Forhandleren er da ansvarlig for sin bruk av personopplysninger. Dersom det ikke inngås noe kundeforhold i løpet av to år, vil din informasjon slettes hos Systemhus sentralt. Dette er tjenester/produkter med lang kjøpsprosess, og vi ønsker derfor å kunne følge opp over tid. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-postadresse

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Be om pris
Du kan sende en forespørsel om pris på en eller flere av våre husmodeller, der forespørselen blir sendt videre til den forhandleren du har valgt å sende forespørselen til. For å kunne gi deg mest mulig korrekt informasjon må vi vite hvor du ønsker arbeid utført. Forhandleren i ditt område er den som kan svare på disse forespørslene.

Våre forhandlere besvarer henvendelser både via e-post og telefon, derfor ber vi om den informasjonen. Forhandleren vil benytte personopplysningene for å ta kontakt med deg vedr. din forespørsel. Forhandleren er da ansvarlig for sin bruk av personopplysninger. Dersom det ikke inngås noe kundeforhold i løpet av to år, vil din informasjon slettes hos Systemhus sentralt. Dette er tjenester/produkter med lang kjøpsprosess, og vi ønsker derfor å kunne følge opp over tid. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-postadresse

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Nyhetsbrev på e-post
Hvis du melder deg på nyhetsbrev via skjemaet på vår nettside samtykker du til at vi kan sende deg gode tilbud og nyttig informasjon på e-post. Du kan når som helst melde deg av ved å benytte en link nederst i nyhetsbrevet, du vil da bli slettet fra vår database. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • E-postadresse

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Andre henvendelser
Avhengig av hva henvendelsen gjelder og hvilken kanal du kontakter oss fra (telefon eller e-post), vil vi kunne ha behov for å vite hvem du er, hvilket produkt du har kjøpt, din adresse eller ditt telefonnummer. Vi vil innhente de opplysninger vi trenger for å hjelpe deg.

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Digital markedsføring
Vi bruker cookies på vår nettside for å kunne gi deg best mulig tilpassede annonser i digitale flater som nettaviser og sosiale medier. Les mer om hvordan vi bruker cookies under i punkt 4.

3. Hvem får tilgang til dine personopplysninger?

I enkelte tilfeller trenger vi å dele dine personopplysninger med andre virksomheter:

  • Andre selskaper i konsernet: Systemhus er del av Mestergruppen. I noen tilfeller vil vi ha behov for å dele dine personopplysninger med andre selskaper i konsernet, for eksempel i forbindelse med rapportering til konsernledelsen. Opplysningene vi deler vil i mottakerselskapet ikke bli brukt for andre formål enn de som er angitt ovenfor i pkt. 2.
  • Din lokale Systemhus-forhandlervil være ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med oppfyllelse av kjøpet.
  • Underleverandører av IT-tjenester: Leverandører som har ansvar for å drifte våre system vil ha tilgang til informasjon. Dine opplysninger beskyttes via inngåtte databehandleravtaler.
  • Offentlig myndighet:Dine personopplysninger kan i spesielle tilfeller bli utlevert til relevant offentlig myndighet. Slik utlevering vil bare finne sted dersom vi er pålagt dette etter gjeldende lover og regler.

 4. Bruk av informasjonskapsler mv.

Vi benytter såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen på Nettstedet. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne. Informasjonskapsler gjør at vi kan tilpasse tjenester ut fra informasjonen som lagres, og for deg som bruker kan informasjonskapslene gjøre besøket på vår nettside mer brukervennlig og tilpasset.

Du har muligheten til å hindre at vi plasserer slike informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Ulempen med å deaktivere cookies i nettleseren din kan være at Nettstedet ikke vil fungere optimalt. Grunnen er at formålet med de fleste informasjonskapslene vi benytter er å sørge for nettopp funksjonalitet på Nettstedet.

Følgende informasjonskapsler bruker på systemhus.no (LINK til oversikt)

Slik administrerer du informasjonskapsler

Vi benytter også andre verktøy enn informasjonskapsler for å innhente informasjon om din IP-adresse, hvilken type nettleser du bruker, din bredbåndsleverandør, operativsystem, dato og tid for besøk på Nettstedet, samt en del data om hvordan du navigerer på siden.

Denne informasjonen bruker vi til å analysere trender, slik at vi kan gjøre Nettstedet mer brukervennlig.

Google
Systemhus benytter seg av Google for annonsering og analyser. Disse tjenestene bruker informasjonskapsler for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Vi får informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkt sidene er mest besøkt osv.

Informasjonen som genereres fra informasjonskapselen, inkludert din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves ihht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google. Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon som Google har.

Du finner utfyllende informasjon om personvern og vilkår i Google her: https://policies.google.com/?hl=no

Med remarketingfunksjonen i Google Adwords når vi ut til personer som har besøkt www.systemhus.no tidligere slik at vi vil kunne vise annonser til disse personene via tredjepartsleverandører som Facebook.

Facebook
Det lastes ned flere informasjonskapsler fra Facebook.com.

Tredjepartsspørringer
Dette er spørringer som er lagret av en bruker til en ekstern tjenesteleverandør. Til tross for at spørringene ikke setter noen cookies, kan de fortsatt overføre informasjon til tredjepart. Google foretar tredjepartsspørringer.

Lagringstid
Data om anonyme brukere, det vil si brukere som ikke gir fra seg informasjon via skjema til oss, lagres i 90 dager. Data om brukere som har fylt ut skjema blir lagret så lenge det er behov for det ihht. punkt 2. Endrer du innstillinger i nettleseren din, blir de lagret til du gjør nye endringer.

5. Dine rettigheter. Lagring og sletting av personopplysninger

Du har rettigheter i personopplysninger som gjelder deg. Hvilke rettigheter du har, avhenger av omstendighetene. For spørsmål vedrørende dine rettigheter ta kontakt med oss på personvern@mestergruppen.no

Alle personer som spør har rett til informasjon om behandlingen av personopplysninger. Systemhus har gitt informasjonen i denne erklæringen. Hvis vi behandler personopplysninger om deg, har du rett til innsyn i egne opplysninger. Dersom personopplysningene er uriktige, ufullstendige eller det ikke er adgang til å behandle dem, kan du også be Systemhus rette opplysningene.

Du kan også ha andre rettigheter. Du kan ta kontakt med oss for mer informasjon. Se kontaktinformasjonen over.

Dersom du er misfornøyd med vår behandling av personopplysninger, kan du sende en klage til Datatilsynet. Vi ber imidlertid om at du kontakter oss først, så skal vi forsøke å løse problemet.

Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lenger enn nødvendig for det tiltenkte formålet eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler og ikke utover lovens rammer. Vi sletter personopplysninger når en bruker gir beskjed om at han/hun ikke lenger ønsker å benytte tjenesten.

Andre personopplysninger som ikke er nevnt i punkt 2 vil bli slettet senest etter to år.

6. Endringer

Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på Nettstedet. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på Nettstedet.