Hopp til hovedinnhold
Et mørkebrunt hus med skråtak over ett plan

Små kostnadseffektive hus

I dagens boligmarked, hvor både boligpriser og levekostnader stadig stiger, blir små, kostnadseffektive hus mer attraktive for mange. Systemhus tilbyr flere moderne husmodeller som kombinerer kostnadseffektivitet med funksjonalitet og estetikk. Blant de mest populære modellene finner vi Askøy, Frøvik, Oslo, Malvik og Moholt.

Hva gjør at en bolig blir kostnadseffektiv?

En kostnadseffektiv bolig er preget av flere viktige faktorer. Effektiv bygging bidrar til å redusere kostnadene, mens fornuftige materialvalg sikrer både kvalitet og økonomi. Størrelsen på boligen må være optimal, slik at man unngår unødvendig areal som kan øke byggekostnadene. Fleksibilitet i boligen gir mulighet for tilpasninger over tid uten store ombyggingskostnader.

Energieffektivitet ved innflytting reduserer fremtidige strømregninger. Mulighet for egeninnsats, som gjør-det-selv-arbeid, kan også spare penger. Andre faktorer som tomtekostnader, tilpasninger til lokale forskrifter og fordeler i nærmiljøet, som nærhet til tjenester og kollektivtransport, spiller også en viktig rolle.

Småhus over ett plan

Askøy er småhus med alle funksjoner

Dette moderne småhuset har en funksjonell planløsning og krever liten tomteplass. Det bruker mindre energi til oppvarming og nedkjøling, noe som sparer både miljøet og strømregningen. Store vinduer i stue og kjøkken gir mye lys, og terrassedøren skaper et naturlig skille mellom rommene.

Et hus på ett plan med skråtak

Askøy er en flott husmodell på et plan. Kombinasjonen mellom stående kledning og fasadeplater gir et stilig uttrykk på huset.

Frøvik er et moderne og praktisk hus

Frøvik tilbyr et areal på 102 kvadratmeter, alt på én etasje. Huset har tre soverom, noe som gjør det til et perfekt valg for større familier som ønsker god plassutnyttelse. Med en åpen stue- og kjøkkenløsning, gir Frøvik en lys og romslig atmosfære som fremmer sosialt samvær.

Et hus over ett plan med skråtak og mange vinduer på siden

Frøvik er en moderne flott og praktisk enebolig med alt på ett plan med naturlige soner. Denne husmodellen er tilpasset Husbankens krav til finansiering.

Kostnadseffektive hus over to plan

Oslo passer godt for små tomter

Oslo er en elegant bolig på 110 kvadratmeter, som passer godt til både par og små familier. Huset har tre soverom, en romslig stue og et moderne kjøkken. Med sitt moderne design og effektive arealutnyttelse, tilbyr Oslo en komfortabel livsstil til en overkommelig pris.

Les også: Oslo er første kataloghus med klimaregnskap

To smale hus over to etasjer med en bil utenfor

Dette moderne huset har også varianter for både flat eller skrå tomt.

Takterrasse

Oslo kan bygges med stor takterrasse om de lokale forholdene tillater det, noe som gir en flott skjermet privat sone utendørs til fine dager.

Moholt er en arealeffektiv moderne bolig

Moholt er en arealeffektiv bolig som passer godt for små skrå tomter. Den har to etasjer med to soverom og en praktisk planløsning under 100m². Stuen har store vinduer som gir mye lys, og kjøkkenet er effektivt og romslig. Overbygd inngangsparti gir god lagringsplass.

Et hus over to plan med skråtak i en skråtomt

Moholt er en arealeffektiv bolig som passer godt for små skrå tomter.

Malvik er en flott startbolig for en familie

Malvik er en arealeffektiv bolig for skrå tomt. Den passer godt på mindre tomter og har et lavt CO2-fotavtrykk samt redusert behov for oppvarming. Stue og kjøkken er i underetasjen, med tre soverom over. Praktiske løsninger inkluderer to bad, separat vaskerom, og god lagringsplass, perfekt for en liten familie.

Et grønt hus over to plan med skråtak på en stormfull natt

Malvik har standard plantegninger som man kan ta utgangspunkt i, men husmodellen kan tilpasset dine ønsker sammen med forhandler.

Har du spørsmål om våre boliger?

Ta kontakt med din nærmeste forhandler for en uforpliktende samtale.

Bestill huskatalog

Du får huskatalogen automatisk tilsendt på mail. Om du ønsker papirversjon i tillegg må du huke av for det.

Din kontaktinformasjon

Hvor vil du bygge?

Hva kan vi hjelpe med?

Relaterte artikler

Ladderudløkka bygget av Systemhus

Systemhus: En ledende aktør i prosjektboligmarkedet

Systemhus er stolte av å være en av de største prosjektutbyggerne i det norske markedet. Som en betydelig nisjeaktør i prosjektboligmarkedet, kombinerer vi volum med høy kvalitet for å skape unike boligprosjekter. Vår posisjon som en av Norges største utbyggere gir oss styrke og kapasitet til å levere boligprosjekter som skiller seg ut.

Garderobe fra Elfa

Perfekte oppbevaringsløsninger til ditt nye hus

Tiden da man bygde huset først og så fylte opp med kommoder, hyller og skap for oppbevaring er over. I dagens byggeprosjekter bør gode oppbevaringsløsninger planlegges allerede fra første plantegning.