Hopp til hovedinnhold

Populære husmodeller i 2023

Her er våre fire mest populære husmodeller som fikk flest visninger på nettsiden vår i løpet av 2023.

«I år var det ingen overraskelser å spore rundt de mest populære husmodellene», sier Salg- og Markedssjef i Systemhus, Birgitte Andersen. Rørvik og Høvik 2 har lenge vært blant favorittene og toppet listene flere år på rad.

1. Eneboligen Rørvik

På topp ligger husmodellen Rørvik, som er en flott enebolig på ett plan. Boligen har mange gode kvaliteter som gjør at den passer for mange typer familier og behov.

Les mer om Rørvik

Selv om at funkisstilen har vært meget populær over en årrekke, er det tendenser for at de mer tradisjonelle husdesignene kommer mer og mer tilbake. Rørvik har et design som har vist seg å være veldig populært i det norske markedet.

«Den utkragede terrassen, det tradisjonelle skråtaket og muligheten for å bo hele livet i samme boligen er kvaliteter som faller i smak hos våre kunder», sier Andersen.

Rørvik har vært veldig populær siden den kom inn i kolleksjonen vår for et par år tilbake og viser ingen tegn på å dale på listen.

2. Funkishuset Dahl

Dahl er et stort moderne funkishus med alt du kan ønske deg. Boligen leveres med en kombinasjon av tre- og plater eller murfasade som gjør at huset får et spennende arkitektonisk uttrykk og gir liv i fasaden.

Les mer om husmodellen Dahl

3. Artriumhuset Høvik 2

Høvik 2 er et klassisk atriumhus, noe som er boligdrømmen for mange nordmenn rundt om i landet. Den indre gårdsplassen gir et privatliv skjermet fra innsyn og støy fra naboer og trafikk, samtidig som glassfasader mot det indre rom gir et naturlig lys og tilknytning til utendørsarealet.

Les mer om Høvik 2 her

«Et mer skjermet uterom er en kvalitet som mange av oss ønsker», sier Andersen. «Atriumhus har ofte et karakteristisk og unikt utseende som appellerer til de som ønsker noe annet enn standard husdesign».

4. Husmodellen Hovden

Hovden er en stor moderne bolig som har alt en familie kan ønske seg. Boligen som er tegnet for skrå tomt har to utleieenheter, en leilighet og en hybel, begge med egen inngang i underetasjen. Utleie er et flott bidrag til finansieringen.

Les mer om Hovden

Dahl og Hovden er ofte det vi karakteriserer som drømmehusene for mange. De har store arealer og det populære funkishus designet.

«Et slikt hus krever en stor tomt og et romslig budsjett», sier Andersen, «og er for mange et utgangspunkt hvor man kan hente inspirasjon». Det er ofte her jakten på drømmehjemmet starter, og så lander man kanskje på en litt mindre modell eller moderert variant.

Relaterte artikler

Byggeprosessen hos Systemhus

Det er viktig for oss i Systemhus å være en aktiv og konstruktiv samarbeidspartner for deg i din byggeprosess.

Funkishuset Alsvåg ferdighus

Bygge hus med utleiedel

Om steget frem til byggeprosessen skal være noe enklere kan hus med utleiedel være løsningen. Vi deler noen råd med deg som vurderer utleiedel.