Hopp til hovedinnhold
Funkishus med flatt tak og store vinduer – Gausel fra Systemhus

Moderne funkishus vs. gamle funkishus

Å bygge et hjem er en betydelig investering, og valget av hustype spiller en avgjørende rolle i å skape et drømmehjem. For de som søker etter et moderne, stilfullt og funksjonelt hjem, er funkishuset en populær valgmulighet. Mye har skjedd siden funkishuset kom på banen på begynnelsen av 1900-tallet – vi forklarer deg hvorfor det fortsatt er et populært valg.

Opprinnelsen til funkishuset

Funkishus er kjent for sitt minimalistiske og funksjonelle design. Den oppsto på begynnelsen av 1900-tallet som en del av modernistisk arkitekturbevegelse. Funkishusene ble ofte bygget i perioden mellom 1920- og 1940-tallet, mens moderne tolkninger fortsetter å bli bygget den dag i dag.

Funkishus hadde på denne tiden særegne arkitektoniske trekk – de hadde ofte flate tak, asymmetriske former og enkelt utformede fasader. Store vinduer og glassfelt dominerte for å maksimere naturlig lysinnslipp. Den funksjonelle tanken bak designen var å skape åpne og luftige rom som var tilpasset moderne livsstil på den tiden.

Funkishuset Jakob fra Systemhus med geometriske former

Funkishuset Jakob med flotte geometriske former og store vinduer

Moderne tolkninger av funkishus

Moderne funkishus tar inspirasjon fra de opprinnelige designprinsippene, men tilpasser dem til dagens behov og preferanser. Moderne tolkninger har ofte mer variasjon i form og stil. De kan inkludere bruk av materialer som tre, murstein og betong for å skape unike uttrykk. I tillegg har man ofte mer fokus på energieffektive løsninger og bærekraftig design.

Interiøret i gamle funkishus var preget av åpne planløsninger og enkelhet. Rommene hadde en tendens til å være romslige og flerfunksjonelle. Moderne tolkninger av funkishus beholder ofte den åpne planløsningen, men legger også til moderne elementer som smart hjem-teknologi, energieffektive apparater og bærekraftige materialer. Det er et resultat av et skifte i fokus på miljø og store fremskritt innenfor teknologi. Vi lever annerledes og har en livsstil som stiller nye krav til omgivelsene. I et samfunn med mye bevegelse og det man kan kalle for stø, er også behovet for alenetid og ro blitt sterkere, som igjen påvirker arkitekturen.

Tilpasning til moderne livsstil

Funkishus passer fortsatt godt inn i dagens moderne livsstil. Moderne funkishus tilbyr flere muligheter for tilpasning og personliggjøring, slik at de kan oppfylle individuelle behov og preferanser bedre. Dette kan være gjennom tillegg av ekstra rom, utvidede utendørsområder eller til og med integrasjon av smarte teknologier som gjør hjemmet enda mer brukervennlig og energieffektivt. Eldre funkishus representerer en viktig del av arkitektonisk historie. Moderne tolkninger av funkishuset tilbyr en oppdatert og tilpasset tilnærming til dagens moderne livsstil.

Atriumhuset Høvik i funkisstil fra Systemhus

Atriumhuset Høvik med mange funskjonelle uteplasser.

Funkishus fra Systemhus

Når du velger å bygge et funkishus med Systemhus, får du fordelen av å jobbe med en erfaren boligkjede som er dedikert til kvalitet og kundetilfredshet. Systemhus har ekspertise innen moderne husbygging og kan tilby skreddersydde løsninger for å oppfylle dine drømmer og behov. Ved å velge et av våre funkishus, får du en kombinasjon av stil, funksjonalitet og bærekraft som vil gi deg et drømmehjem i mange år framover.

Systemhus Sortland et funkishus med ekstra plass

Sortland – et funkishus med klare detaljer fra stilarten og lek med farger.

Les mer om funkishus her: Funkishus Systemhus

Bestill huskatalog

Du får huskatalogen automatisk tilsendt på mail. Om du ønsker papirversjon i tillegg må du huke av for det.

Din kontaktinformasjon

Hvor vil du bygge?

Hva kan vi hjelpe med?

Relaterte artikler