Hopp til hovedinnhold

Familien Gjestvang bygde drømmehuset

Da familien Gjestvang skulle bygge drømmehuset, sparte de ikke på noe. Sammen med Byggmester Magne Fjellhaug AS har de bygd et hus som fyller både ønskene og kravene paret hadde til det nye hjemmet.

Da Kathrine Espelien Gjestvang og Håvar Gjestvang skulle bygge drømmehuset, sparte de ikke på noe. Sammen med Byggmester Magne Fjellhaug AS har de bygd et hus som fyller både ønskene og kravene paret hadde til det nye hjemmet. Samtidig er den gode kvaliteten som kjennetegner et Systemhus ivaretatt.

Familien Gjestvang bygget drømmehuset med Systemhus

De store vinduene mot Mjøsa og Totenvika inviterer naturen rett inn i stua. Akkurat slik familien ville ha det.

– Etter gode samtaler i forkant, traff arkitekten hos Byggmester Magne Fjellhaug blink på første forsøk. Det eneste vi justerte var større bad og heving av taket i stua i andre etasje, forteller Håvar Gjestvang, blant annet kjent som trommeslager i underholdningsgruppa Urbane Totninger.

Store vinduer gir godt med dagslysinnslipp og nydelig utsikt mot Mjøsa og Totenvika.

Valgte skreddersøm

- For oss var det avgjørende at arkitekt Tor Jørgen Haavi hos byggmesteren var med oss i tomta og fikk se både terrenget, solforholdene og utsikten i starten, beskriver Håvar.

Paret ønsket å utnytte den skrå tomta optimalt. De hadde også ønsker og krav som ikke kunne løses med å tilpasse et hus i en katalog.

- De fleste av kundene våre finner huset de ønsker seg i huskatalogen vår, men mange får hjelp av arkitektene og ingeniørene våre til å tilpasse et av husene i katalogen. Å få tegnet et hus fra grunnen av slik Kathrine og Håvar har gjort, er også en løsning når behovene og ønskene er så klare, forteller Trond Fjellhaug hos Byggmester Fjellhaug AS.

Et hus som tegnes fra grunnen av, leveres med de samme kvalitetene som alle andre Systemhus har og er bygget rundt konseptet Friske Hjem. I begynnelsen av mai 2016 kjøpte paret tomta, og på høsten samme år startet byggeprosessen. Den gikk knirkefritt, og 16 dager før avtalt overtakelse fikk de nøkkelen til huset sitt.

Lydplater i musikkrommet begrenser støy fra Håvars trommer - i tråd med vårt Friske Hjem-konsept.

Trommene til Håvar Gjestvang
Familien Gjestvang

Bli med inn i huset til familien Gjestvang

Flyttet hjem igjen

Håvar og kona Kathrine har bodd i huset i litt over ett år nå, og begynner å føle seg skikkelig hjemme i huset de har drømt om så lenge. De har to barn, Lotte (4) og Ludvik (2), som begge har fått skreddersydde barnerom med nydelige farger.

– Jeg ville jo egentlig ikke flytte fra Oslo og hjem. Jeg synes det var helt topp å flytte til byen og trivdes godt der. Men se på meg nå, sier Håvar og ler.

Kathrine er fra Billit og Håvar fra Skreia. De traff hverandre hos Håvars bror på nyttårsfest i 2010. Da gikk Kathrine på skole i Fredrikstad og Håvar bodde i Oslo. På sensommeren i 2011 flyttet de sammen i Asker, men bestemte seg for å flytte nærmere familien og barndomsvennene i 2016.

Håvar pendler ennå mellom Oslo og Skreia, der han har jobb som prosjektleder for eventbyrået Kjentfolk. Kathrine jobber som gravferdskonsulent i Laeskogen begravelsesbyrå på Lena.

– Jeg har virkelig verdens beste jobb, forteller Kathrine som trives kjempegodt i jobben sin. Ja, vi jobber jo begge med arrangementer, men på begge ender av skalaen kan du si, sier ektemannen og smiler.

Smarthus med livsløpsstandard

Huset har livsløpsstandard, i tråd med dagens byggekrav. På hovedplanet er både inngangsdør, soverom, bad, kjøkken og stue samlet, slik at Kathrine og Håvar kan gå fremtiden trygt i møte dersom helsa skulle skrante.

-Vi er så fornøyde med huset. Det fungerer godt og innfrir forventingene hver dag, smiler Håvar.

Huset er satt opp slik at hjernen til varmesystemet både måler utetemperaturen og leser av værmelding via internett, slik at den kan begynne å varme opp vannet til luft-vann-varmepumpen i god tid før temperaturen dropper.

Derfor kan familien Espelien Gjestvang ha tilnærmet helt lik innetemperatur hver dag, uavhengig av temperaturforandringer ute.

Systemet lærer seg også i løpet av kort tid hvor mye energi boligen trenger i hvert rom, ettersom utetemperaturen varierer. Dette kalles adaptiv oppvarming.

Familien Gjestvang sitt drømmehus - bygget av Systemhus

Gjennomtenkt med små skatter

– Når det gjelder farger, har vi valgt jordfarger i 1. etasje der vi kan se skogen og gresset, mens i andre etasje der vi ser mest himmel, er fargen blå. Når vi inviterer naturen inn via slike store flater, er det fint å fremheve dette, sier Håvar.

Rundt omkring i det moderne huset finner vi små skatter. Møbler som gyngehest og barnestol som er laget av familie som ikke lenger er blant oss. Leker til barna og lekedyrehoder på veggene på barnerommene.

Små sko som barna har brukt i glassmontre på veggen, og ikke minst en varme som stråler mot deg i det øyeblikket du går inn døra. På veggene har ikke paret stort enda. De har bestemt seg for å vente med å henge opp noe til de har funnet det som er riktig for dem. Det er ikke vits i å henge opp ting på disse veggene som er midlertidig.

- Vi skal jo bo her resten av livet.

Hvis du liker løsningene i huset til Kathrine og Håvar, ta kontakt med nærmeste Systemhusforhandler. Hos oss får du gode råd på veien til ditt nye og friske hjem!

Relaterte artikler

Funkishus fra Systemhus med utleiedel

Utleiedel i ditt Systemhus?

I forbindelse med bygging av utleiedel i en bolig stiller myndigheten krav til utforming og sikkerhet. Det er derfor en stor fordel å prosjektere dette fra starten.

Husmodellen Hillevåg

Drømmehjemmet i trygge hender

For Hans William og Maria Kanebog var utsikten over tomten et viktig punkt for husvalget. Familien valgte husmodellen Hillevåg, et funkishus med tre etasjer.