Hopp til hovedinnhold

Bjørn Olav og Line bygde trehus med murfasade

Funkishuset i Asker får forbipasserende til å stoppe opp. Bjørn Olav Smørgrav og Line Sandnes bygde hus i tre og pusset fasaden.

Funkishuset i Asker er bygd av vår Systemhusforhandler Byggfokus AS, og får forbipasserende til å stoppe opp. Bjørn Olav Smørgrav og Line Sandnes bygde hus i tre og pusset fasaden.

– Mange som går forbi spør «er alle leilighetene solgt? forteller huseier Bjørn Olav Smørgrav.

Han, Line Sandnes og deres to barn, flyttet inn i det nybygde huset i høst. Byggfokus har stått for byggingen av det akitekttegnede huset i tre, som fikk pusset fasade til slutt.

Trendy med trepanel og murfasade

– Kombinasjonen av puss og trepanel på fasaden er veldig poppis i dag, konstaterer faglig leder Jon Gulliksen i Byggfokus.

Han er ikke overrasket over oppmerksomheten huset i Leangveien 54 får, der det er tilpasset på sin smale tomt, med vid utsikt. Den pussede murfasaden har liggende trepanel på små, utvalgte partier, i tråd med arkitektens tegninger.

– Ønsket var et klart, stramt hus med enkelt og funksjonalistisk preg. Da må en mure eller bruke denne type puss-system. Det er billigere å bygge i tre og pusse, framfor å bygge i mur. Utseendemessig ser du nesten ikke forskjell, sier arkitekt Arild Eikaas i 1.2.3 Sivilarkitekter.

På huset i Leangveien valgte eierne den varmeste av hvitfargene i Webers fargekart med 97 standardfarger. Med et så stort fargeutvalg, var det ikke behov for spesialbestilling.

– Vi ønsket en ren, men varm hvitfarge som passet inn i terrenget, sier Line.

Mindre vedlikehold med murfasade

– Jeg er litt detaljfreak. Å gjennomføre det arkitekten tegner, synes jeg er gøy, sier Gulliksen.

Foruten arkitekttegnede hus, bygger Byggfokus AS husmodeller fra vår katalog. Alle våre kataloghus baserer seg på trekonstruksjon.

– Vi bruker VentiGuard der det er beskrevet pussede flater. Jeg testet det på et parti av hytta mi for sju år siden da systemet var nytt. Resten av hytta har trekledning, som må vaskes og beises hvert 3. – 4. år. Men den veggen er like fin fortsatt, det er bare å spyle av, sier han og viser et hyttebilde på mobilen sin.

Den pussede delen av hytteveggen fremstår fortsatt som ny, uten at det har krevd annet vedlikehold enn lett vask.

– Det er noe av grunnen til at vi valgte murpuss i stedet for trekledning. Vi synes huset ble finere i tillegg til at det blir mindre vedlikehold. Med småbarn er det veldig greit med lite vedlikehold noen år, sier Line.

– Det er greit senere i livet også, repliserer kjapt en senior ved siden av og humrer.

Knirkefrie gulv med vannbåren varme

Det er lagt Weber Komfortgulv Rasjonell i det meste av huset. Over utleiedelen ligger Weber Komfortgulv Bolig. Dette er et etasjeskille som stopper lydgjennomgangen mellom de to boligene, altså en lydgulvløsning. Begge gulvløsningene egner seg svært godt i kombinasjon med vannbåren varme.

– En viktig grunn til at vi anbefaler disse til vannbåren varme og lyd, er at de får aldri knirk, sier Gulliksen i Byggfokus.

Arkitekten er i likhet med eierne meget fornøyd med både gjennomføringen og materialene.

– Når en går for en slik løsning, er det viktig å bruke solide entreprenører og et system som er gjennomprøvd. Weber ville ikke turt å gå for en løsning de er usikre på, de ønsker å bruke gjennomtestede systemer, sier arkitekt Eikaas.

Murhus med Systemhus

Alle våre husmodeller i katalogen er trehus. Tre er et miljøvennlig byggemateriale, og som en del av Norges klimapolitikk legges det opp til økt bruk av tre i både boliger og næringsbygg. Men selv om ditt hus bygges i tre, kan det fremstå som et murhus basert på en pusset fasade slik Line og Bjørn Olav har valgt. Du velger helt selv hva slags fasade du ønsker på ditt nye hus.

Relaterte artikler

Husmodellen Hillevåg

Drømmehjemmet i trygge hender

For Hans William og Maria Kanebog var utsikten over tomten et viktig punkt for husvalget. Familien valgte husmodellen Hillevåg, et funkishus med tre etasjer.