Hopp til hovedinnhold
1 / 0

GIMLE - 2 nyoppførte boliger på selveiet tomt i blindvei - Takterrasse på 65 kvm

Dueveien 8B, 1786
Pris fra5 590 000 kr
Jan-Marcus Lilledal
Jan-Marcus Lilledal
Eiendomsmegler MNEF, DNB Eiendom
Prosjektet bygges av

Jan Andersen & Sønn AS

Jan Andersen & Sønn AS er din erfarne byggmester lokalisert i Halden, dedikert til å levere høykvalitetsbygg og tømrertjenester i Halden og omegn.

Gå til forhandlersiden

GIMLE - 2 nyoppførte boliger på selveiet tomt i blindvei - Takterrasse på 65 kvm - 3 soverom - 2 stuer - 2 bad - Carport

To spennende, nye eneboliger. Rolig og solrikt beliggende i blindvei i veletablert og attraktivt boligområde på Gimle ca. 2 km. fra Halden sentrum. På toppen av hver bolig har du en gedigen takterrasse på hele 65 kvm med sol fra morgen til kveld og med flott utsikt over nærområdet! Her er det kort vei til flere lekeplasser, barnehager og til dagligvarebutikken på Næridsrød. Det er kort og trygg gangvei bort til Gimle barneskole og Halden ishall med tilhørende sportsanlegg slik at ungene kan gå hjemmefra noen minutter før det ringer inn. Kort vei er det også ut til skog og mark med flotte tur, trenings og rekreasjonsområder via stier og veier gjennom eks. skogen ved Grimsrød gård eller gjennom Ulvås mot Høyåsmarka med lysløyper og sportshytter

Innhold

1. etasje inneholder gang, bad/wc, romslig stue og spisestue på ca. 45 kvm med utgang til tomt, kjøkken i delvis åpen løsning og vaskerom.

2. etasje inneholder stue, gang, bad/wc, samt 3 soverom.

Fra gangen har du tilgang via utvendig trapp til stor, solrik takterrasse på ca. 65,6 kvm. med flott utsikt. På takterrassen har du også en praktisk bod på ca. 3,8 kvm. for lagring.

I tillegg kommer dobbel carport på 37,8 kvm. med tilhørende utebod på 5,6 kvm.

BRA 1. etasje: Ca. 68 kvm.
BRA 2. etasje: Ca. 70 kvm.
BRA til sammen: Ca. 138 kvm.

P-rom: ca. 136 kvm.

I tillegg kommer dobbel carport på ca. 37,8 kvm og utebod på ca. 5,6 kvm.

Følgende rom er medtatt i målingen av P rom:
1. etasje: Gang, bad/wc, stue og spisestue, kjøkken, samt vaskerom.
2 etasje: Stue, gang, bad/wc og 3 soverom.

Arealet er angitt hhv. som bruksareal (BRA) som er arealet innenfor boligens yttervegger, samt P-ROM som er BRA fratrukket innvendige boder/sekundærrom.

Det tas forbehold om mindre avvik for de oppgitte arealer, da beregningene er foretatt på tegninger.

Standard

Her har du en gjennomgående moderne standard hvor det er lagt vekt på funksjonelle løsninger. Varme i gulv i hele 1. etasje og på bad/wc i 2. etasje. Flislagte gulv med fliser fra Cinza i yttergang, på begge bad og på vaskerommet. Ellers enstavs hvitpigmentert laminatgulv type Opus. Flislagte vegger på begge bad, ellers malte gipsvegger. Innvendige dører fra Harmonie i dempet sort. Baderomsinnredninger på begge bad fra Viking bad. Veggmonterte toalett. Baderomsspeilene har LED belysning med justerbar lysstyrke og fargetemperatur. Dusjhjørne med glassvegger på badet nede. Stor dusjnisje med glassvegg og badekar på badet oppe. Kjøkkeninnredning fra mesterkjøkken i matt hvit utførelse med sorte laminat benkeplater. Kjøkkenet er komplett med hvitevarer fra Whirlpool (kjøle/fryseskap, komfyr, induksjonsplatetopp og oppvaskmaskin). Elektronisk lekkasjestoppventil og komfyrvakt. Innvendig trapp fra Stryntrappa i dempet sort. Utvendig trapp til takterrassen i galvanisert stål og impregnert treverk. Takterrasse på hele 65 kvm med sol fra morgen til kveld og med flott utsikt utover nærområdet. Takterrassen har strømuttak, en praktisk bod for lagring og en utfellbar brannstige med bøyle fra Sørlandsstigen.

Byggemåte

Oppført på Jackon ringmur, isolert støpt plate med radonsperre.
Yttervegger av isolert trebindingsverk med etasjeskiller og takbjelker fra Hunton. Utvendige vegger har stående dobbelfalset kledning som er beiset 2 strøk med Trebitt farge 0651 Lavgrå.
Trevinduer og balkongdører med 2 lags energiglass fra Natre i dempet sort. Ytterdør og boddør fra Bygg 1. Yttertaket under takterrassen er tekket med Sarnafil sveiset takmembran. Taknedløp med varmekabel og innvendig avrenning. Utfellbar brannstige med bøyle fra Sørlandsstigen.
Det er lagt tomrør for nettlinje/fiberlinje inn i boligen.

Oppvarming

Boligene har elektriske varmekabler i hele 1. etasje og på bad/wc i 2. etasje.

Vedovn i stue, type TermaTech TT20 bazic R tilkoblet utvendig, isolert stålpipe.

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning fra Systemair med sentralen plassert i boden i 2. etasje.

Utleie

Boligene har ingen egne utleiedeler.
Men det er ingenting til hinder for at hele boligen om ønskelig kan leies ut.

Beliggenhet

Rolig beliggende nesten innerst i blindvei, i barnevennlig og veletablert boligområde på Gimle, ca. 2 km. fra Halden sentrum.

Her er det kort vei til flere lekeplasser, barnehager (Åkerholmen barnehage, Tryggheim barnehage og Heidis familiebarnehage) og til dagligvarebutikken på Næridsrød (Coop extra) med post i butikk. Det er kort og trygg gangvei bort til Gimle barneskole og Halden ishall med tilhørende sportsanlegg (ca. 850 meter) slik at ungene kan gå noen minutter før skoleklokka ringer.

Kort vei er det også ut til skog og mark med flotte tur, trenings og rekreasjonsområder via stier og veier gjennom eks. skogen ved Grimsrød gård eller gjennom Ulvås mot Høyåsmarka med fine lysløyper og sportshytter.

Lovanvendelse

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.

Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.

Forbrukerkjøp - definisjon

Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbruker avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.

Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel), bortsett fra hvis eiendommen er solgt som ny.

Selger vil stille pålagte garantier ihht. bustadoppføringslova § 12 dersom salet skjer innen seks måneder etter ferdigstillelsesdato og dersom salget skjer til forbruker.

Ikke-forbruker (næringsdrivende) definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.

Ikke-forbruker avtalevilkår

Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.

Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Budgivning

Bud kan legges inn på nettannonsen via "gi bud"- lenken. Ved elektronisk budgivning kan bud legges inn trygt og enkelt med Bank-ID. Megler kan også kontaktes for tilsendelse av budskjema. Budskjema finnes også i salgsoppgaven.

All budgivning må foregå skriftlig. Kontakt megler dersom det er behov for bistand for å gi bud.

Tomt

Tomten er selveiet og utgjør i henhold til kartverket til sammen for begge boligene 1035,8 kvm.
Av dette utgjør tomten tilhørende Dueveien 8B (seksjon 1), 348 kvm. og tomten tilhørende Dueveien 8C (seksjon 2), 331,7 kvm.
I tillegg kommer fellesareal for Dueveien 8B og 8C på til sammen 356,1 kvm.
Tomten ligger nesten innerst i blindvei og er barnevennlig, solrik og lettstelt.
Arealet er opparbeidet med asfaltert innkjøring og gårdsplass, støttemurer med L-elementer fra Krokstrand konstbetong og solrike vestvendte hageområder med plen.
Naboeiendommen Dueveien 8 har deler av sin støttemur bygget litt inn på tomten tilhørende Dueveien 8B.

Parkering

Parkering i asfaltert, dobbel carport på ca. 37,8 kvm. med klargjort tomrør til eks. elbil lading.
Fra carporten har du tilgang til praktisk lagringsbod på ca. 5,6 kvm.
Det er ellers parkeringsmuligheter i egen asfaltert gårdsplass.

Diverse

Boligene er en del av Dueveien 8 B/C boligsameie. Boligsameiet består av tilsammen 2 boligseksjoner på eiendommen gnr. 98, bnr. 1734 i Halden kommune. Begge seksjoner har sameiebrøk 1/2 del med felles plikt til drift og vedlikehold av sameiet.

I sameiet er det kun en felles gårdsplass/atkomstvei med felles plikt til drift og vedlikehold. Resten av eiendommen tilhører hver enkelt seksjon og hver seksjon har selv det fulle drift og vedlikeholdsansvaret.

Sameiet har ingen månedlige fellesutgifter og fører ikke regnskap eller budsjett. Sameiet har ikke fellesgjeld eller formue. Se sameiets seksjonering og vedtekter for ytterligere informasjon.