Hopp til hovedinnhold

Nye vinduer - et valg for generasjoner

Om man velger å bygge nytt eller å renovere er det mange ting man må ta hensyn til. Vi snakket med vår leverandør NorDan for å få deres tips om hva man må tenke på når man velger nye vinduer og dører til sitt hus.

Om man velger å bygge nytt eller å renovere er det mange ting man må ta hensyn til. Vi har snakket med vår leverandør NorDan for å få deres tips om hva man må tenke på når man velger nye vinduer og dører til sitt hus.

Trevindu

Uansett hvilke vinduer man handler må man ta hensyn til valget av materialet de skal være laget i. Velger man trevinduer er det viktig at man velger vinduer med vakuumimpregnert trevirke, slik holder de seg lengst uten råteskader.

Aluminium

For en mer vedlikeholdsfri opplevelse og enda lenger levetid bør man vurdere å bestille trevinduer med aluminiumsbekledning. Mange av fordelene er de samme, det er bare flere av dem. På innsiden av vinduet ditt får du den gode velkjente treoverflaten, mens du på utsiden får den robuste aluminiumsbekledningen som gjør vinduene dine ekstra rustet mot vær og tid.

Aluminiumskledde vinduer

Foto: NorDan

Ønsker man å ta steget videre til nærmest helt vedlikeholdsfrie vinduer kan man selvsagt velge et vindu laget helt i aluminium. Vinduer laget av denne konstruksjonen er tilnærmet vedlikeholdsfrie, svært robuste, består av resirkulerbart råmateriale og har mange valgmuligheter i forhold til tilbehør og konstruksjon

Husk tilbehør til dine vinduer!

Mange tenker ikke over det, men det er mye mer til et vindu enn bare fire pinner og et glass. Det finnes mange ting man bør vurdere når man først anskaffer seg nye vinduer. Ligger fasaden ut mot en trafikkert vei kan det være smart å vurdere lydglass, for en litt mer komfortabel nattero.

Er for eksempel fasaden sydvendt med stort solinnslipp kan det være smart å vurdere solglass. Vinduene som sørger for stort lysinnslipp vil ofte være de samme som lar varmen fra solstrålene forstyrre innemiljøet på en klarværsdag. Innvendige persienner reduserer ikke varmen fra solen, og solreduserende glass er permanent, også for dagene hvor direkte sol ikke er noe problem. Løsningen på store vindusflater kan være NorDan Screens. Vinduet består av en perforert duk som slipper dagslyset inn, samtidig som den holder varmen og solstrålene ute.

NorDan Screens monteres på vinduene fra fabrikk, og er dermed en del av vinduet.

Det finnes mange ulike typer tilbehør og glass til vinduer og dører. Sjekk med din lokale Systemhus-forhandler for mer råd og tips.

Relaterte artikler

Oppgradering av 60-tallshus til moderne funkis

Trond Kobbeltvedt og familien falt pladask for et slitent 60-tallshus med stort oppgraderingsbehov. Etter at familien vant budkrigen, bygde de om huset til et topp moderne Bremnes funkishus.

Systemhus er Friske Hjem

Vi tilbringer omtrent 90% av tiden vår innendørs, og svært mye av denne tiden oppholder vi oss i våre egne boliger. Da skylder du deg selv og familien en bolig med best mulig inneklima.