Hopp til hovedinnhold
Nydelig peis fra Nordpeis

Hva slags peisovn passer på hytta?

Et knitrende peisbål er en selvfølge på de fleste hytter. Men det trenger ikke være en tradisjonell, gammeldags peis eller ovn - hvorfor ikke slå til med en peis i moderne design på hytta?

Nordisk hyttestemning

Hyttetrendene har forandret seg. Tunge furuvegger og smårutet vinduer er ikke lenger et ”must” for å skape den gode, nordiske hyttestemningen. Hyttene er blitt lysere, luftigere og mer moderne - og vi velger interiør på samme måte som vi gjør hjemme.

Ingen hytte uten peis

Én ting MÅ vi ha på hytta - et knitrende peisbål. Lukten av ved når vi kommer inn fra skitur, kosen og varmen fra flammene. Hvert år brennes det ca. 230 000 tonn ved i de mange hyttene i Norge. Mange fokuserer på det estetiske når de velger peisovn, i tillegg til at det skal være et funksjonelt ildsted som bidrar til oppvarming av hytta. Peisen eller vedovnen er et viktig møbel på hytta, og ildstedene fra Nordpeis passer godt inn i både moderne hytteinteriører og mer tradisjonelle omgivelser.

Lun og god hyttestemning

Tradisjonelt møter moderne

I dag er det lov å blande stiler, mikse gammelt og nytt. Hvorfor ikke la en moderne peis skinne i et rustikt rom?

Varme og sjel

Dagens hyttegenerasjon ønsker større vindusflater som slipper naturen inn i rommene. Vi vil ha mer moderne arkitektur og stilrent design, samtidig som noe av det tradisjonelle tas vare på. Vi vil ha lysere interiører, mer farger og ikke minst - varme og sjel. Hytta skal fortsatt være et lunt sted hvor vi kan senke skuldrene og nyte dyrebar tid med familie og venner.

Peis fra Jøtul

Foto: Jøtul

Relaterte artikler

Fire gode råd til deg som skal bygge hytte

Å bygge hytte krever litt planlegging. Ikke bare skal man velge det riktige kjøkkenet og de fineste flisene, men man bør også vurdere de praktiske forholdene som solretning, snømåking, frakting av materialer og lagringsplass. Det er mye man skal huske på, og derfor hjelper vi deg et lite stykke på veien. Forhåpentligvis kan vi gi deg noen tips som gjør planleggingen litt enklere.

Realiser hyttedrømmen med Systemhus

Hytta skal være et feriested hvor hvilepulsen inntreffer og familien kan skape gode minner. Vi vet at hytta er tradisjonsrik for mange og blir assosiert med morsomme opplevelser, koselige stunder og stedet hvor batteriene lades. Prosessen før hytta er ferdig er ikke alltid like rolig og avslappende. Vi i Systemhus sørger for at byggeprosessen er oversiktlig og tilpasset deg. Vi vil gjerne bygge din hyttedrøm!

Mørkt gulv fra Boen

Gulvtrender: skap naturlig varme med ekte tre

Varme og hygge er essensielle temaer i dagens interiørtrender. Dette gjenspeiles tydelig i gulvtrendene, hvor lyse og gylne nyanser er høyt prioritert. Disse gulvene harmoniserer perfekt med varmere veggfarger og annet interiør. Samtidig ser vi en økende interesse for mørkere gulv, spesielt i fjellhytter, hvor man gjerne søker noe mer unikt og karakteristisk enn i hjemmet. Her velger man ofte dypere, varmere farger for å skape en følelse av ro og intimitet.