Hopp til hovedinnhold
Nydelig peis fra Nordpeis

Hva slags peisovn passer på hytta?

Et knitrende peisbål er en selvfølge på de fleste hytter. Men det trenger ikke være en tradisjonell, gammeldags peis eller ovn - hvorfor ikke slå til med en peis i moderne design på hytta?

Nordisk hyttestemning

Hyttetrendene har forandret seg. Tunge furuvegger og smårutet vinduer er ikke lenger et ”must” for å skape den gode, nordiske hyttestemningen. Hyttene er blitt lysere, luftigere og mer moderne - og vi velger interiør på samme måte som vi gjør hjemme.

Ingen hytte uten peis

Én ting MÅ vi ha på hytta - et knitrende peisbål. Lukten av ved når vi kommer inn fra skitur, kosen og varmen fra flammene. Hvert år brennes det ca. 230 000 tonn ved i de mange hyttene i Norge. Mange fokuserer på det estetiske når de velger peisovn, i tillegg til at det skal være et funksjonelt ildsted som bidrar til oppvarming av hytta. Peisen er et viktig møbel på hytta, og peisene fra Nordpeis passer godt inn i både moderne hytteinteriører og mer tradisjonelle omgivelser.

Lun og god hyttestemning

Tradisjonelt møter moderne

I dag er det lov å blande stiler, mikse gammelt og nytt. Hvorfor ikke la en moderne peis skinne i et rustikt rom?

Varme og sjel

Dagens hyttegenerasjon ønsker større vindusflater som slipper naturen inn i rommene. Vi vil ha mer moderne arkitektur og stilrent design, samtidig som noe av det tradisjonelle tas vare på. Vi vil ha lysere interiører, mer farger og ikke minst - varme og sjel. Hytta skal fortsatt være et lunt sted hvor vi kan senke skuldrene og nyte dyrebar tid med familie og venner.

Peis fra Jøtul

Foto: Jøtul