Hopp til hovedinnhold
Lekkert gulv i stuen fra Boen

Gulvtrender: skap naturlig varme med ekte tre

Varme og hygge er essensielle temaer i dagens interiørtrender. Dette gjenspeiles tydelig i gulvtrendene, hvor lyse og gylne nyanser er høyt prioritert. Disse gulvene harmoniserer perfekt med varmere veggfarger og annet interiør. Samtidig ser vi en økende interesse for mørkere gulv, spesielt i fjellhytter, hvor man gjerne søker noe mer unikt og karakteristisk enn i hjemmet. Her velger man ofte dypere, varmere farger for å skape en følelse av ro og intimitet.

Naturlig lunhet i lyse eiketoner

Vi streber etter å skape et mer naturlig og innbydende hjem der vår personlige stil kan skinne gjennom, og vi søker etter varmere fargetoner for å oppnå dette. Denne trenden gjenspeiles tydelig i valget av gulvfarger, der den lyse eikefargen fortsatt er svært populær for parkettgulv. Med sin naturlige varme tilfører denne fargen en behagelig atmosfære til rommet, samtidig som den beholder sin lette nyanse. Eik Andante Live Pure fremstår som et nydelig alternativ innen denne kategorien. Dets rolige tekstur og behagelige fargenyanser gjør dette gulvet til det perfekte utgangspunktet for ethvert rom.

Eik Andante hvit gulv fra Boen

Eik Andante hvit, Foto: Anne Marthe Widvey

Vi ser en tydelig trend mot den naturlige eikefargen. Tidligere har man vært forsiktig med å velge for gule nyanser, men med moderne overflatebehandlinger og et ønske om varme og autentisitet i hjemmet, vinner denne gulvfargen nå større aksept. Den varme og gylne tonen harmonerer perfekt med både lyse og mer mettede farger. Eik Authentic og Eik Animoso er vakre alternativer som, med sin livlige sortering, tilfører en ekstra dose naturlig sjarme til ethvert rom.

Eik Authentic gulv fra Boen

Eik Authentic, foto: BOEN

En vakker dybde med mørke gulv

Mørke gulv er en fantastisk måte å tilføre dybde til rommet på. Med en dyp brun base er det enkelt å lysne interiøret med lyse møbler eller å skape en varm og innbydende atmosfære med myke tekstiler, alt etter ens personlige preferanser. Med riktig belysning er det ingen grunn til bekymring for at gulvet vil virke for mørkt - det handler om å finne den rette balansen. Eik Brown Jasper er et mørkebrunt gulv med subtile sorte detaljer som gir rommet karakter uten å føles overveldende mørkt. Det fungerer perfekt som en kontrast til lysere innredning og harmonerer vakkert med dypere fargetoner for å skape en koselig atmosfære.

Eik Brown Jasper gulv fra Boen

Eik Brown Jasper, Foto: Ottar Jenssen

Mønstergulv – en klassiker i nye versjoner

Mønstergulv er en klassiker som aldri går av moten. Med nye variasjoner, formater og farger er det enda mer spennende å se hvordan mønstergulv setter sitt preg på hjemmet. Fiskebein Click Castle gir det tidløse og elegante designet til fiskebeinsmønster en større og spennende dimensjon. Her skapes flere muligheter for kreativitet med et gulv i ekte tre som bringer frem en vakker dybde, dette gulvet har en bredde på hele 209 mm og en lengde på 1045 mm. Det kommer i flere forskjellige farger, deriblant lys eikefarge og den mer naturlige eikefargen.

Eik Adagio Fiskbein Click Castle Boen

Eik Adagio Fiskbein Click Castle, Foto: BOEN

Se Boen sitt utvalg av gulv her

Relaterte artikler

Inneklima i boligen - hva bør jeg tenke på?

Ettersom vi tilbringer mye tid inne, både i hjem, skole, arbeidsplass og andre lokaler, er det viktig at inneklimaet er på topp. Nye lovkrav om energieffektive og tette bygg stiller større krav til ventilasjon.

Du får aldri nok lys

I dagens interiørverden får farger, møbler og dekor mye oppmerksomhet, men vi bør ikke glemme en viktig faktor for et friskt og godt hjem: Lys.