Hopp til hovedinnhold
Gulv fra Kährs

Bærekraftige og svanemerkede nyheter innen gulv

Kährs introduserer nå en ny type gulv for både bolig- og næringsmiljøer. Kährs Aware Collection er et gulv med et unikt treutseende, laget utelukkende av naturlige og resirkulerte råvarer, med en holdbarhet som kan sammenlignes med dagens tradisjonelle vinylgulv. I tillegg er gulvet også merket med svanen, og lever dermed opp til svært høye miljøkrav.

Vakkert utseende, førsteklasses kvalitet og utmerkede miljøegenskaper – Kährs Aware-kolleksjonen er designet med den moderne og bevisste kunden i tankene, som søker holdbarhet og komfort uten å gå på kompromiss med utseende eller trefølelse. Kolleksjonen er et neste skritt i tråd med Kährs' bærekraftstrategi, for kontinuerlig å redusere klimaavtrykket, der innovative og nye materialer er et av fokusområdene.

Kährs kan stolt konkludere med at Aware er gulvet som oppfyller mange krav. Det er en ny type biobaserte gulv som er holdbare og miljøvennlige. Den er laget for å tåle hverdagsslitasje i familielivet så vel som kommersiell bruk, mens utseendet er vanskelig å skille fra et ekte tregulv. Aware er en ny type gulv, med en unik konstruksjon for å leve opp til de høye kravene som den moderne forbrukeren har på et premiumgulv. I tillegg er gulvet enkelt å installere takket være klikkfugen som ikke krever liming.

Gulv fra Kährs

Foto: Kährs

Kährs Aware-kolleksjonen er tilgjengelig i ni forskjellige farger fra behagelig lyst, naturlig tre og til og med litt mørkere toner. Alle farger er nøye tilpasset dagens fargetrender og gjenspeiler moderne skandinavisk design. Tredesignet er unikt for denne kolleksjonen, og utviklet i samråd med designere, stilige profiler og treeksperter med mer enn hundre års erfaring med å utvikle vakre gulv.

Velg mellom 9 ulike farger - Gulv fra Kährs

Foto: Kährs

Kährs Aware har en innovativ konstruksjon som gir gulvet fantastiske egenskaper.

Det nye gulvet Aware fra Kährs har unike egenskaper

Foto: Kährs

1. Slitesterkt overflatelag

Den innovative, holdbare beskyttelsen og belegget gir utmerket ripebestandighet og forsegler overflaten mot flekker, kjemikalier og smuss og muliggjør bruk av Aware i miljøer som krever klasse 33. Slitelaget har en ultramatt overflate med treteksturpreging for et naturtro utseende.

2. Dekorativt lag

For å gi et så naturtro design som mulig, trykker vi tredesignet, med kvister og årringer direkte på bordet. Kolleksjonen tilbyr 15 unikt mønstrede planker i hver fargedesign for å sikre en naturlig følelse og lav repetisjon av mønsteret.

3. Komfortlag

Det unike komfortlaget har elastiske egenskaper som gjør gulvet behagelig å gå på og en varm, treaktig følelse. Det reduserer fottrinn og trommestøy i rommene betydelig og bidrar til produktets utmerkede akustiske egenskaper. Elastisiteten i komfortsjiktet kommer fra et biobasert materiale som består av naturlige og resirkulerte fibre fra tekstilindustrien.

4. Stabil ramme i HDF

En høykvalitets HDF, delvis laget av resirkulert tre, gir gulvet stabilitet og styrke i skjøten. Det gjør også gulvet klimastabilt slik at du kan ligge Aware rundt, ved store vinduer og på gulvvarme.

5. Korkbakside

Baksiden, er laget av kork, som er et restprodukt fra produksjon av vinkorker, eliminerer behovet for ekstra mellomlegg eller underlag, og gir Aware gode lydabsorberende egenskaper da den demper vibrasjoner, samt øker gangkomforten.

Om Svanenmerkingen

Svanemerket er basert på et livsløpsperspektiv, fra råvare til endt levetid. Kun de beste produktene fra et miljøperspektiv får Svanemerket. Det er et effektivt program for å hjelpe bedrifter som arbeider med bærekraftige løsninger – samtidig som det veileder forbrukere og profesjonelle innkjøpere i å velge riktig produkt fra et miljøperspektiv.

Kährs Aware oppfyller kravene som Svanemerket har til gulv:

  • Har en høy andel fornybare og/eller resirkulerte materialer
  • Minst 50 % av råmaterialet som brukes i Svanemerket gulv må være sertifisert som bærekraftig skogbruk i henhold til FSC eller PEFC eller være resirkulert materiale
  • Oppfyller strenge krav til helse- og miljøfarlige stoffer
  • Garanterer lave utslipp og et godt innemiljø
  • Har blitt produsert energieffektivt
  • Har god slitestyrke
Gulv fra Kährs
Gulv fra Kährs
Gulv fra Kährs

Relaterte artikler

Vi bygger fremtiden!

Vi bygger fremtiden!

Husene vi leverer speiler hvordan vi vil leve i morgen, og et godt bomiljø og god fremtidsrettet design er sentralt i alt vi gjør. Finn et hus du liker, og drøm deg hjem!

Kataloghuset Oslo først ute med klimagassregnskap

"Oslo" er første kataloghus med klimaregnskap

Et klimagassregnskap for nye boliger er første steg på veien til å kunne ta bevisste og bærekraftige valg når vi bygger hus, sier Trond Lie, kjededirektør i Systemhus. "Oslo" er det første kataloghuset hvor utslippene av klimagasser er beregnet i hele husets levetid.

Mørkt gulv fra Boen

Gulvtrender: skap naturlig varme med ekte tre

Varme og hygge er essensielle temaer i dagens interiørtrender. Dette gjenspeiles tydelig i gulvtrendene, hvor lyse og gylne nyanser er høyt prioritert. Disse gulvene harmoniserer perfekt med varmere veggfarger og annet interiør. Samtidig ser vi en økende interesse for mørkere gulv, spesielt i fjellhytter, hvor man gjerne søker noe mer unikt og karakteristisk enn i hjemmet. Her velger man ofte dypere, varmere farger for å skape en følelse av ro og intimitet.