Hopp til hovedinnhold
Isola takshingel

Takshingel i pakt med naturen

Taket er ofte den mest dominerende fasaden på et bygg. Takshingel får du i mange ulike former og farger. Det er lurt å rådføre seg med fagfolk for å sikre at du velger det beste alternativet for ditt hus eller hytte.

Isola Takshingel har mange farger og varianter du kan velge mellom. Det er norske kvalitetstak tilpasset norske utfordringer og tak som varer i mange, mange år!

Ole Rosén-Lystrup, har pusset opp 65 hytter i programmet Eventyrlig oppussing. Han har mange tanker om hva som er viktig når du skal velge takshingel.

Ole Rosén-Lystrup

Hva har naboene valgt?

- Sort og grå takshingel fungerer veldig bra på mange bygg. Dette moderne asfaltproduktet er egentlig en erstatning for skiferstein, og da er det ikke feil når det visuelle uttrykket blir litt i den gata, sier Ole Rosén-Lystrup.

- Likevel ville jeg vurdert andre farger før jeg tok det endelige valget. Det er naturlig å ta en titt rundt seg. Teglrød og Rustikk-rød kan for eksempel være veldig fint i et område der teglstein er benyttet som byggemateriale. Hva har naboene på taket? Ønsker jeg noe som harmonerer med dette eller vil jeg at hytta mi skal skille seg litt ut? Det kan være interessant å se på byggets arkitektur. Gir den noen føringer? Geografi og tradisjon kan også bidra til å gjøre det enklere å velge, mener Ole.

– Som et eksempel: På en hvitmalt sørlandshytte ville jeg ikke nølt med å velge en rød variant. Jeg tror jeg ville gått for Rustikk-Rød Type Kuttet, sier han.

Isola Takshingel Kuttet Rustikk-Rød

Isola Takshingel Kuttet Rustikk-Rød

Bli inspirert! Se hele utvalget av Isola Takshingel her.

Funksjon og kvalitet

Når det kommer til tak er funksjon og kvalitet viktigere enn spreke ideer, mener Ole:

– Taket, det må du rett og slett ta på alvor! Det skal selvsagt se bra ut og passe til hytta eller huset og området det ligger i, sånn når det gjelder farge og variant. Men, enda viktigere er det at det funker ett hundre prosent. Uten trøbbel. I vær og vind. I hauger av år, sier Ole.

Det å være tak i værharde Norge må jo være litt som å være med i et VM. Da gjelder det å være best når det gjelder.
Isola Takshingel Premium Karat Krystallsort

Isola Takshingel Premium Karat Krystallsort.

Ole mener takshingel er helt supert også når det gjelder en rekke andre kvaliteter, som at det er raskt og enkelt å legge, har lav vekt og tar liten plass under transport.

– Jeg tror de fleste vil få plass til hele hyttetaket på én henger, sier Ole Rosén-Lystrup!

– Og det aller, aller viktigste er at taket er potte tett. I mange deler av landet er det genialt at taket tåler masse tung snø, vinter etter vinter. Trygt og greit å gå på er det også, hvis du for eksempel må opp på taket for å måke, sier Ole.

Isola Takshingel Premium Skrå krystallsort

Isola Takshingel Premium Skrå krystallsort.

Relaterte artikler

Vedlikehold av tak - hva bør du tenke på?

Å forhindre en taklekkasje handler for det meste om god taktekking, og jevnlig inspeksjon og vedlikehold. Vi har snakket med vår leverandør Mataki om hva du som huseier bør tenke på i forhold til vedlikehold av ditt tak.

Kysthuset er klart for vær og vind

Kysthuset er klart for vær og vind

Et barskt norsk klima krever solide byggematerialer for trygge, lune og tette hjem. Det nye og komplette tettesystemet fra Icopal Ventex ble en viktig del av løsningen for eneboligen på Hvaler.