Hopp til hovedinnhold
Icopal Ventex

Kysthuset er klart for vær og vind

Et barskt norsk klima krever solide byggematerialer for trygge, lune og tette hjem. Det nye og komplette tettesystemet fra Icopal Ventex ble en viktig del av løsningen for eneboligen på Hvaler.

På Vesterøy, høyt oppe på en fjellknaus med utsikt over kysten og vakre Hvaler ytterst i Oslofjorden, tar en ny enebolig form. Da huset er vær-og vindutsatt, er det ekstra viktig å velge de riktige byggematerialene.

Enkelt å legge undertak og vindsperrer

De 160 kvadratmeterne med yttervegger ble dekket av Ventex Vindsperre Pro, som er en forbedret og kraftigere utgave av forgjengeren, Windbreak. Den gylne fargetonen bidrar til at vindsperren ikke blender ved montering i sollys. Samtidig slipper den inn dagslys, som gir en lun og lys innendørs arbeidsplass.

Icopal Ventex

Taket, på 220 kvadratmeter, ble lagt med Ventex Undertak Premium. Dette fungerer som kombinert undertak og vindsperre, og legges direkte på sperrene. Det er testet for vindstyrke opptil orkan, og har, som vindsperrene, 30 års systemgaranti.

Icopal Ventex

Tømrer som utførte arbeidet kunne melde om at vindsperren var enkel å legge på veggene, og undertaket eksepsjonelt enkelt å jobbe med. Undertaket, som er bygget opp i tre lag tåler svært mye. Det var overraskende lett å legge, og ble liggende slik det skulle.

Flyt i byggeprosjektet med ett komplett tettesystem

Fra Icopal Ventex Tettesystem ble det også benyttet mansjetter, svillemembran og Ventex Undertak & UV-tape, samt Ventex Multiflex Tape.

Mansjetter brukes ved tetting av gjennomføringer på vegg, tak og rundt pipe, og er en viktig detalj for å sikre energieffektive bygg. Svillemembran beskytter mot fukt i bunnsvillen fra grunnmur, og sikrer vindtett overgang mellom grunnmur og vegg. Også tapene sikrer tette gjennomføringer, og hefter godt på vindsperrer og undertak.

Et komplett system fremfor å gjøre mange ulike bestillinger, gir store fordeler

Med Icopal Ventex Tettesystem kan du bestille alle viktige bestanddeler fra én og samme leverandør, og få levert det samlede materialet til byggeplassen i ett lass. Det gir følgelig effektivitet og mye bedre flyt i byggeprosjektet.

Under dette prosjektet ble det også testet tettesystemets nye og selvklebende sløyfebånd. Dette brukes under sløyfer ved montering av diffusjonsåpne undertak, og er raskt å montere.

Viktig med lette produkter i tungt arbeid

Med et fysisk tungt arbeid er det viktig for håndverker å bruke energien riktig. At Icopal Ventex-produktene er enkle å håndtere blir satt særlig stor pris på.

Med lav vekt per 3 x 50 meter lange rull, er det for eksempel ikke noe problem for to håndverkere å bære med seg vindsperren.

Garantier

Lang levetid og gode garantier er viktige parametre. Garantiene gir trygghet for både entreprenøren og menneskene som skal bo i husene.

– Produktene er av høy kvalitet, har solide garantier og er enkle å jobbe med. Disse plasserer jeg definitivt i kategorien gode produkter, og bruker dem gjerne igjen, kommenterer tømrer.

Icopal ventex

Relaterte artikler

Vedlikehold av tak - hva bør du tenke på?

Å forhindre en taklekkasje handler for det meste om god taktekking, og jevnlig inspeksjon og vedlikehold. Vi har snakket med vår leverandør Mataki om hva du som huseier bør tenke på i forhold til vedlikehold av ditt tak.

Realiser hyttedrømmen med Systemhus

Hytta skal være et feriested hvor hvilepulsen inntreffer og familien kan skape gode minner. Vi vet at hytta er tradisjonsrik for mange og blir assosiert med morsomme opplevelser, koselige stunder og stedet hvor batteriene lades. Prosessen før hytta er ferdig er ikke alltid like rolig og avslappende. Vi i Systemhus sørger for at byggeprosessen er oversiktlig og tilpasset deg. Vi vil gjerne bygge din hyttedrøm!