Hopp til hovedinnhold
Garderobe fra Elfa

Perfekte oppbevaringsløsninger til ditt nye hus

Tiden da man bygde huset først og så fylte opp med kommoder, hyller og skap for oppbevaring er over. I dagens byggeprosjekter bør gode oppbevaringsløsninger planlegges allerede fra første plantegning.

I dag får man førsteklasses funksjonalitet i kombinasjon med moderne design og høy kvalitet. Vi gir deg noen tips til hvordan du kan få en enklere hverdag med perfekte oppbevaringsløsninger.

Vi har snakket med Elfa, og de har kommet med følgende tips og råd til garderobe - og oppbevaringsløsninger i hjemmet:

Still deg spørsmål som:

- Hva ønsker jeg å oppbevare og i hvilket rom?

- Løper du ofte opp og ned trappene, frem og tilbake mellom rommene eller strekker deg etter ting fra de høyeste hyllene? Tenk praktisk; hva du bruker når og hvor.

Praktisk garderobe fra Elfa

Foto: Elfa

Skap oppbevaringsløsninger som er tilpasset hverdagen

Gjør hverdagen så komfortabel som mulig. Minimer tiden du bruker på å lete etter ting eller ergre deg over kaoset i skuffer og skap. Lag gode løsninger hvor alt har sin faste plass - for det finnes oppbevaringsprodukter for alt!

Eksempelvis; Kanskje barna har gode oppbevaringsløsninger til lekene på rommet sitt, men drar lekene med inn i stuen? Og der blir det liggende på gulvet? Da kan det være smart å ha tenkt gjennom dette på forhånd og ha mulighet til å oppbevare noen leker der også.

Hvilke problemområder har vi?

På steder der det ofte blir rot og uorden; slik som i gangen, på vaskerommet og i garderoben, kan det lønne seg å velge romslige løsninger med tilpassede produkter. Da blir det ikke smekkfullt og alt har sin faste plass. Da får du bedre oversikt og enklere tilgang. Alle i familien kan ha sine hyller og kurver med navneetikett og kroker i sin egen høyde. Da går påkledning og opprydding så mye enklere. Og alt gjemmes bak skreddersydde skyvedører fra gulv til tak.

Kan vi tenke litt utenfor boksen?

Noen rom blir ofte litt glemt eller man tenker ikke på at innredningene fra Elfa kan brukes i alle rom som vaskerommet, barnerommet, garasjen og boden.

Elfa oppbevaring i garasjen

Foto: Elfa

Hva må jeg ha lett tilgjengelig, og hva kan lagres?

Velg løsninger som gir deg enkel tilgang til ting du bruker ofte i hverdagen. Klærne og skoene dine, yttertøyet og vaskeredskaper er ting du bruker ofte og som må være lette å få tak i. Dette bør oppbevares i oppholdsrommene og i høyder du når. Mens med Elfa kan du ha oppbevaringsløsninger fra gulv til tak og ting du bruker sjeldent eller som er sesongbasert, kan lagres i høyden eller i boden.

Hva vil jeg vise frem og hva vil jeg gjemme bort?

I stuen, kjøkkenet og gangen kan man bruke vakre skyvedører eller pene systeminnredninger. Det kan være perfekt for åpne hyller på kjøkkenet eller i gangen der gjestene skal henge av seg. I en bod eller inne i garderoben kan det praktiske være viktigst. Bygg opp oppbevaringen oversiktlig og funksjonelt.

Hvordan kan vi utnytte plassen maksimalt?

Om man bor på liten eller stor plass, så er det alltid smart å utnytte plassen best mulig. Om man bruker kriker og kroker som ikke vanligvis ville blitt brukt til oppbevaring, får man mer luft og plass i oppholdsrommene. Hva med plassen under trappen? Eller over døren? Under skråtaket? Midt på gulvet i walk-in-garderoben? Det finnes løsninger for alt! Grunne hyller, oppbevaringstavler, kroker og små bokser. Perfekt for hjemmekontoret eller hobbyhjørnet!

Elfas tips til oppbevaring

  1. Planlegg oppbevaring tidlig i byggeprosessen
  2. Tenk hjemmet som helhet
  3. Ta utgangspunkt i hverdagen din
  4. Tenk langsiktig
  5. Invester i kvalitet

Trenger du hjelp til å planlegge oppbevaringen? Bestill et gratis planleggingsmøte med en av Elfas planleggingseksperter her.

Relaterte artikler

Få den perfekte garderoben i ditt nye hus

Tiden da man bygde huset først og så fylte opp med kommoder, hyller og skap for oppbevaring er over. I dagens byggeprosjekter bør gode oppbevaringsløsninger planlegges fra første plantegning.

Luksuriøst interiør på budsjett

Luksuriøst interiør på budsjett

Det behøver ikke å koste skjorta å skape et luksuriøst hjem. Vi i Systemhus har bedt vår samarbeidspartner Fargerike om ti gode tips som løfter boligen fra fin til fantastisk!

Interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord

Hvordan velge interiør for ditt nye hjem 

Å bygge et nytt hjem betyr at du får muligheten til å innrede helt på nytt. Dette er en morsom og spennende prosess, men det er ikke alltid like lett å vite hva du skal gå for. Vibecke Caspari Nord er interiørarkitekt i Mestergruppen, og deler noen gode råd for å hjelpe deg med å ta de beste valgene for din nye bolig.