Hopp til hovedinnhold
Luksuriøst uttrykk med riktige valg.

Luksuriøst interiør på budsjett

Det behøver ikke å koste skjorta å skape et luksuriøst hjem. Vi i Systemhus har bedt vår samarbeidspartner Fargerike om ti gode tips som løfter boligen fra fin til fantastisk!

10 tips for et luksuriøst uttrykk

Det er alltid spennende å se på bilder fra andres hjem på ­Instagram og Pinterest eller når man går forbi noen store vinduer i nabolaget. Vi liker å la oss inspirere, og ønsker kanskje at huset skulle hatt et annet uttrykk enn det vi selv har råd til eller klarer å skape. Her har Fargerike samlet noen tips og råd som kan hjelpe deg til å få et mer luksuriøst preg på hjemmet ditt uten å måtte tømme lommeboken.

1. Mikset møblement

Bland ulike stilepoker og sett de gamle lenestolene sammen med en moderne sofa. Kanskje har du et bord eller en kommode med buede ben som du kan mikse sammen med tepper i en annen stil?

2. Monokromatisk interiør

Møbler, vegger, tak, lamper og tekstiler i hvite eller beige toner og enkle former, kan fremstå slående vakkert. Bringer du inn noen små detaljer som bryter med farger eller former, bekrefter du stilen.

Mikset møblement skaper en luksuriøs følelse.
Monokromatisk soverom.

Foto: Fargerike

3. Antikke elementer

En antikk lenestol, et fasjonabelt teppe fra svunne tider, en messinglampe eller en gammel, ærverdig kiste – alle er ­elementer som umiddelbart kan løfte opplevelsen av et interiør. Ikke alt på en gang selvsagt, da blir det litt i overkant, men ved å sette frem én og én skatt skaper du raskt en følelse av luksus.

4. Tapetsert fondvegg

Velg en fantastisk tapet med overdådig mønster som fondvegg! Bruk gjerne duse og delikate farger på resten av interiøret for å fremme fondveggen. Innred med omhu for å la tapeten fremstå som det viktigste i rommet.

5. Naturlig treverk

Ekte treverk gir en varm og lun atmosfære som vil oppleves eksklusiv på en litt nedtonet måte. Med rustikke gulv hvor kvister og årringer får lov å komme til sin rett, og solide møbler i moderne former delikat kombinert, skaper man karakter og eleganse. Spiletapet på et felt på veggen og et vakkert salongteppe i naturfarger kan enkelt løfte stilen til nye høyder.

6. Naturlig belysning

Store vinduer har blitt mer og mer vanlig, og definerer blant annet funkis-stilen. Hvis du kan velge, legg oppholdsrommet til det rommet der du har mest naturlig lysinnslipp. Rikelig med lys oppleves luksuriøst, nesten uten at du trenger å tenke på møbler. Minimalistisk møblering, samt lett og delikat solskjerming fikser resten.

Ekte treverk gir en varm og lun atmosfære som vil oppleves eksklusiv på en litt nedtonet måte.
Rikelig med lys oppleves luksuriøst, nesten uten at du trenger å tenke på møbler.

Foto: Fargerike

7. Soneinndeling

Å dele rommet inn i soner er virkningsfullt. Benytt veggdekor, ulike veggfarger eller tepper til å skape rom i rommet. Det kan både øke romfølelsen og oppfattes som ryddig og stilfullt. Det er dessuten en kostnadseffektiv måte å sikre et eksklusivt uttrykk på.

8. Takhøye draperier

Rom med ekstra takhøyde fremstår luksuriøst i seg selv, men om du ikke har den fordelen, kan du jukse deg til det. Heng gardinene fra tak til gulv, og mal taket og veggen i samme farge. Med enkle midler kan du få rommet til å visuelt forandre størrelse og oppleves både luftig og elegant.
9. Lek deg til større plass
En bolig med store saler og luft under taket kan være drømmen for mange, men det er jo ikke slik de fleste av oss bor. Likevel kan vi åpne rommene med enkle midler. Ved å bruke få, men stilrene elementer i møbleringen, løfter du enkelt uttrykket. Bruk speil på veggene for å gi opplevelsen av romslighet. Benytt enkle kvalitetsmøbler med smale ben. Legg et stort, enkelt teppe på gulvet så trekker du fokus vekk fra mangelen på dyre designmøbler. Smart, ikke sant?

10. Friske blomster

Heldigvis er det blitt moderne med planter i interiøret igjen, og vi omgir oss med mye grønt. Skal du løfte uttrykket med enkle midler, kan du benytte friske blomster i elegante vaser. Det er lite som slår luksusfølelsen ved å komme inn på bad der det ­dufter deilig av ekte liljer. En sofistikert løsning med vaser i ulike størrelser, vil bli vakkert selv om blomstene ikke er så mange.

Takhøye draperier gir følelse av mye takhøyde.
Rikelig med lys oppleves luksuriøst, nesten uten at du trenger å tenke på møbler.

Foto: Fargerike

Få profesjonell hjelp til å ta de riktige valgene

Det er mange valg og store avgjørelser man står overfor ved å bygge et helt nytt hus. Ikke minst kan det være vanskelig å se for seg hvordan et nytt rom vil bli – for ikke å snakke om et helt hus. For en trygg overgang i nytt hus og hjelp for å ta de mange vanskelige valgene, anbefaler vi i Systemhus ofte våre kunder å sparre med en interiørkonsulent, enten lokalt der du bor eller via videomøter.

- I Fargerike har vi flinke interiørkonsulenter som geleider deg trygt igjennom prosessen. Da kan vi sammen med deg skape en god helhet, og få frem din personlige stil i den nye boligen, forteller kreativ leder og interiør­arkitekt Tale O. Henningsen i Fargerike.

Tale Olivia Henningsen, kreativ ­leder og ­interiørarkitekt i Fargerike.

Tale Olivia Henningsen, kreativ ­leder og ­interiørarkitekt i Fargerike.

Relaterte artikler

Finn de rette fargene til hjemmet ditt

Fargevalg er en viktig del av innredningen i hjemmet. Ulike farger gir ulike stemninger, og noen farger egner seg bedre enn andre til noen rom. Visste du for eksempel at blå er en avslappende farge som egner seg godt til soverommet? Her får du noen tips til hva du kan tenke på når du velger farger.

Spreke farger i husmodellen Nyksund

Kelly og Birger drømte om å bo på et lite småbruk. Drømmen ble virkelig da de kjøpte en gård på Hobøl utenfor Moss og bygde et fargerikt Nyksund Systemhus.