Hopp til hovedinnhold
Decra Elegance fra Mataki

Nytt tak?

Takpanner er perfekt når taket skal fornyes. Ikke bare legges taket enkelt og raskt, du får også et tak med klassisk og flott utseende og kan velge mellom mange farger. Takpanner er et langsiktig, miljøvennlig alternativ og nesten helt vedlikeholdsfritt.

Vi i Systemhus setter bærekraft i fokus og er opptatt av å samarbeide med leverandører som også har fokus på dette.

Vakkert og estetisk

Decras vakre, steinbelagte stålplater har en oppbygning bestående av 8 unike lag, med bl.a. en sterk, korrosjonsbeskyttet stålkjerne. Takpannene leveres i tre unike, estetiske utgaver, der du også kan velge mellom ulike overflate- og fargevarianter. Som et resultat kan du velge Decra takpanner som er tilpasset taktype, behov og preferanser.

Foto: Mataki Decra Classic Kullsort

Decra Classic Kullsort

Som skapt for ekstremvær

Kombinasjonen av tiltalende design, høy stålkvalitet, robust overflatebehandling og solid innfesting, gjør at mange velger Decra. Takpanner i stål har gjennom mange år vist seg å være mest motstandsdyktig mot ekstremvær, noe det forventes mer av i Norge i årene som kommer.


Decra er skapt for å tåle de stadig tøffere værforholdene, i form av vind, temperatursvingninger, regn og snø. Stålpanner som taktekking foretrekkes derfor av stadig flere, spesielt langs kysten og i andre værutsatte områder.

Lang levetid – opptil 40 års garanti

Decra takpanner har enestående styrke og levetid. Det gir er en nærmest vedlikeholdsfri takløsning og en forlenget levetid på 2-3 ganger sammenliknet med tradisjonell taktekking.

Opptil 40 års garanti gir deg en ekstra trygghet for lang levetid. Kombinert med lave vedlikeholdskostnader har dette gjort takpannene i stål til et naturlig valg for mange, også for borettslag og næringsbygg.

Miljøvennlig og økonomisk

Decra tilbyr ikke bare takpanner, men et helt system av løsninger med perfekt tilbehør. I produksjonen av Decra produkter benyttes 25-30 % resirkulert materiale. I tillegg er takpannene 100 % resirkulerbare – og er derfor et miljøvennlig alternativ når det gjelder taktekking.

Mange takløsninger må skiftes ut etter 10 til 20 år, eller krever vedlikehold etter skader påført av vær og vind. Lang levetid og en nærmest vedlikeholdsfri takløsning gjør Decra takpanner til et langsiktig og økonomisk alternativ.

Decra Elegance Sort Blank

Decra Elegance Sort Blank. Foto: Mataki

Decra Classic

Decra Classic takpanner har matt granulat overflate og leveres i 4 forskjellige fargevarianter: Kullsort, Antikk Grå, Antikk Rød og Teglrød. Takpannene kan også leveres i spesialfarger til større prosjekter.

Her er antikk rød avbildet.

Decra Classic rød antikk

Decra Elegance og Elegance ACO

Decra Elegance takpanner leveres i to forskjellige overflatevarianter av høykvalitets akryllakk, og i 4 forskjellige farger: Sort Matt, Grå Matt og Teglrød Matt og Sort Blank. Takpannene kan også leveres i spesialfarger til større prosjekter.

Her er Decra Elegance Sort blank avbildet.

Decra Elegance Sort blank

Decra Qube

Med Decra Qube takpanner tilbyr vi et av markedets mest gjennomtenkte, moderne og holdbare tak. Lav vekt og høy styrke muliggjør en enklere konstruksjon, og gjør Decra Qube takpanner til et optimalt valg ved rehabilitering. Disse takpannene kan legges på tak med takfall ned til 10° og leveres i 3 forskjellige farger: Sort matt, Grå matt og Teglrød matt.

Her er Decra Qube sort matt avbildet.

Decra Qube sort matt

Matt er det nye svarte for takrennesystem

Å få øye på et mattsvart tak er ikke vanskelig. Det er ikke like vanlig å se takrenner i samme stil, men nå har Plannja kommet med takrennestystem i stilfull mattsvart farge. Den nye belegningen er dessuten biobasert og stålkjernen opp til 100 prosent gjenvinnbar.

At vi idag ser mange mattsvarte tak er ikke så rart, det er lett å tiltales av det elegante og sobre inntrykket som den matte fargen gir. Helt nytt på markedet derimot er muligheten til å matche disse Plannja-takene med takrennesystem i samme mattsvarte farge.

Takrenne i matt svart fra Plannja

Et grønt alternativ. En stor fordel med Plannjas nye mattsvarte takrennesystem er, foruten det estetiske, at den nye belegningen er biobasert og at stålet er helt resirkulerbart. Takrennesystem i svart matt gir et sobert og stilfullt preg til huset.

Akkurat mattsvarte takrenner har ikke vært tilgjengelig på markedet tidligere, og man har derfor kombinert mattsvarte tak med takrennesystem med glans. Det er lett å tenke at forskjellen ikke er så synlig, men den er betydelig. Lyset speiler seg ikke like mye i den matte overflaten og det påvirker hvordan man opplever materialet. Et matt takrennesystem gjør med andre ord mye for helhetsinntrykket.

En stor fordel med Plannjas nye mattsvarte takrennesystem er at den ikke bare er estetisk tiltalende, men ogå et miljømessig grønnere alternativ. Det nye belegget GreenCoat RWS Pro BT er biobasert med en base av svensk rapsolje. At man kan gjenvinne stålet opp til 100 %, er også en stor miljøfordel.

Når du kjøper bolig fra Systemhus, står du fritt til å velge hvilket tak du ønsker. Vi hjelper deg gjerne med å ta miljøvennlige valg.

Relaterte artikler

Vedlikehold av tak - hva bør du tenke på?

Å forhindre en taklekkasje handler for det meste om god taktekking, og jevnlig inspeksjon og vedlikehold. Vi har snakket med vår leverandør Mataki om hva du som huseier bør tenke på i forhold til vedlikehold av ditt tak.

Kysthuset er klart for vær og vind

Kysthuset er klart for vær og vind

Et barskt norsk klima krever solide byggematerialer for trygge, lune og tette hjem. Det nye og komplette tettesystemet fra Icopal Ventex ble en viktig del av løsningen for eneboligen på Hvaler.