Hopp til hovedinnhold
Magne Fjellhaug

Systemhusprofilen Magne Fjellhaug AS: Kunden alltid først!

I flere år har Magne Fjellhaug AS i Gjøvik markert seg med gode resultater på kundetilfredshetsundersøkelsene, senest i den nyeste målingen for 2022. - Vi gjør alltid vårt beste for at kundene skal bli fornøyde. Når kunder kommer tilbake for at vi skal bygge hus til dem for andre gang, får vi den beste bekreftelsen på at vi gjør mye riktig, sier daglig leder Trond Fjellhaug.

Som 16-åring drømte Trond Fjellhaug om å bli heismontør, og hadde elektrolinjen som førstevalg på videregående skole. Tømrer, som faren, skulle han hvert fall ikke bli!

Sa nei til å overta farens byggefirma

Trond hadde sett hvor mye faren jobbet, han jobbet som tømrer ute om dagen og regnet anbud og fakturerte på kveldstid og i helger. Det var imidlertid på tømrerlinjen han kom inn, og i 1987 ble han lærling i farens firma. Trond tok svennebrevet som tømrer, og gikk deretter fagskole og ble fagskoleingeniør.

- Etter en stund ble min far rett og slett "møkklei" av all jobbingen og spurte om jeg ville overta firmaet. Jeg sa blankt nei, men etter å ha tenkt meg om og snakket med to gode kolleger, ombestemte jeg meg og jeg kjøpte meg inn bedriften sammen med dem i 1999, forteller Trond.

I dag eier 5 kolleger Magne Fjellhaug AS. De fire eierne er byggeledere for hvert sitt arbeidslag. Bedriften har 15 ansatte som Trond beskriver som stabile og dyktige i et trivelig arbeidsmiljø.

- Vi er som en kompisgjeng som jobber sammen og har mye gøy. Vi bygger mest eneboliger og tomannsboliger for kunder, tar en del rehabiliteringsoppdrag, garasjer og ikke for store næringsbygg i Gjøvik, Mjøsa og Hadeland.

Tømrer i soloppgang

Trond Fjellhaug og kollegene trives godt sammen på jobb. Her har en av dem fanget et hverdagsøyeblikk: Tømrer i soloppgang

Medlem i Systemhus siden 2000

Året etter han og kollegene overtok bedriften ble han kontaktet av Systemhus med spørsmål om å bli medlem i kjeden. Trond har aldri angret på at de takket ja, fordi han opplever at det er en stor trygghet for bedriften å ha alle de dyktige fagfolkene i Systemhus i ryggen.
- Vi står aldri alene. Det er alltid noen å ringe, om vi trenger råd eller noen å diskutere med, sier Trond. 

Det er god aktivitet hos Magne Fjellhaug AS med mange husprosjekter.

Kunden alltid først

I 2022 fikk Magne Fjellhaug AS andreplass i kåringen Prognosesenteret har om hvilken bedrift som har Norges mest fornøyde huskunder. De vant i skarp konkurranse med over 1000 andre. I 2018 fikk Gjøvik-bedriften femteplass, og i 2021 en gjev femteplass i kåringen.

- Det er stor stas å få så gode resultater fra kundene. I det daglige fokuserer vi aldri på selve målingene, men om kundene er fornøyde med oss. Vi oppfordrer dem til å si fra underveis, så ordner vi opp der og da, understreker han. Det gir få misforståelser og reklamasjoner og mange svært fornøyde kunder. Det er et godt bevis på at kundene er fornøyd når flere kommer tilbake og ønsker at Magne Fjellhaug AS skal bygge neste hus også. Samtidig legger ikke Trond skjul på at det krever stadig mer å møte ønskene fra kundene.

- Kundene har blitt enda mer spesifikke på hva de vil ha. De orienterer seg på nettet og i magasiner og er svært opplyst om hva som finnes av løsninger og design. Noen ganger formidler vi kontakt med interiørkonsulent, forteller han.
En av eneboligene som Magne Fjellhaug AS har ført opp på Kapp

En av eneboligene som Magne Fjellhaug AS har ført opp på Kapp.

Puster ut på hytta

Da Trond ble medeier i byggefirmaet til faren visste han at det ikke var en syv til tre-jobb han gitt til. Som faren, jobber også Trond mye.

- Derfor er jeg veldig glad for at jeg kan koble av på hytta på Golsfjellet. Opprinnelig var hytta en "hyttehytte" uten strøm og innlagt vann som lå utenfor de store hyttefeltene. Hytta kom jeg og samboeren tilfeldigvis over. Nå er hytta på 83 kvm totalrenovert med bad og strøm, forklarer han.

For balanse i livet er viktig. - Etter arbeidsdagens slutt og i helgene er jeg glad i friluftsliv med fiske og turer på sykkel. Det må til for at jeg skal gjøre en god jobb for kundene og de ansatte, smiler Trond.

Relaterte artikler

Byggmester Magne Fjellhaug

Gir deg drømmeboligen uten at du trenger å løfte en finger

Å kjøpe ny bolig er kanskje den største investeringen du noen gang kommer til å gjøre. Byggmester Magne Fjellhaug både tegner og bygger drømmeboligen for deg basert på dine ønsker og behov. Det eneste du trenger å gjøre, er å ta kontakt!

Drømmehuset til familien Gjestvang bygget av Systemhus

Familien Gjestvang bygde drømmehuset

Da familien Gjestvang skulle bygge drømmehuset, sparte de ikke på noe. Sammen med Byggmester Magne Fjellhaug AS har de bygd et hus som fyller både ønskene og kravene paret hadde til det nye hjemmet.

Funkishuset Alsvåg ferdighus

Bygge hus med utleiedel

Om steget frem til byggeprosessen skal være noe enklere kan hus med utleiedel være løsningen. Vi deler noen råd med deg som vurderer utleiedel.