Hopp til hovedinnhold
Nytt tak fra Plannja versus gammelt tak

Plannja

Med røtter i Norden og stål i hjertet, har Plannja foredlet tynnplateprodukter helt siden 1967. Vi designer, utvikler og produserer tak, fasadeelement og alt av tilbehør. Plannjas tak og takrenner i stål eller aluminium er spesielt utviklet for et nordisk klima, noe som betyr eksepsjonelt høy kvalitet i alle detaljer. Produktenes design og farge er nordisk, stilrene og skal framheve estetikken i bygningene.

Lang levetid

En stor fordel med platetak - rent bortsett fra at det er et veldig holdbart materiale - er at det ikke veier noe særlig. En takkonstruksjon belastes altså mindre av plateprofiler enn av at tegl- eller betongtak. Det betyr at man vanligvis kan bytte til et platetak uten problemer. Husk bare på at undertaket må gjøres på korrekt vis uansett hvilket tak du enn velger.

Bredt utvalg

Plateprofiler har et fleksibelt materiale som er enkelt å forme. Det merker man på bredden i produktutvalget vårt. Alle plateprofilene våre kommer i et stort utvalg farger hentet fra naturens egen fargeskala. Det er enkelt å finne et tak som passer både deg, huset ditt og omgivelsene du bor i.

Grønt tak fra Plannja

Lavt vedlikehold

For mange er den største gevinsten med produktene våre at de er nesten helt vedlikeholdsfrie. Det kreves minimalt med innsats for at taket skal beskytte huset år etter år. Plateprofilener er uorganiske og dermed ikke binder fuktighet, noe som reduserer risikoen for for eksempel fuktskader og soppangrep - et ideelt valg når du vil ha tak- og takrennesystem som du kan stole på i mange år.

Hus med tak fra Plannja

Klima og miljø

Platetak er ikke bare et sterkt materiale med lang levetid. Det er et av få materialer som kan resirkuleres flere ganger uten at det mister sine positive egenskaper. Fra et livssyklusperspektiv er platetak derfor en stor ressurs i bærekraftig utvikling.

Tynnplatetak av høy kvalitet er mer klimavennlige først og fremst på grunn av fordeler fra sluttfasen, altså gjenvinningsfordeler, samt det lave behovet for vedlikehold. Tynnplatetaket kan gjenbrukes og gjenvinnes nærmest 100 %.

Plannja jobber for å produsere fossilfrie plateprodukter med fokus på bærekraft. Vi gjennomfører tiltak der vi effektivt bidrar til å redusere karbonutslipp i våre produkter, prosesser og operasjoner, og dermed bidrar til å skape en bærekraftig fremtid.

Organisasjon

Plannjas hovedkontor ligger i Järnforsen i Småland. Vi har produksjon i Järnforsen og Landsbro i Sverige, Warszawa i Polen og Bacau i Romania. Vi har et eller flere salgskontorer i hvert land. Plannja AS har salgskontor i Oslo, samt en landsdekkende tilstedeværelse gjennom våre distriktssjefer som reiser rundt og følger opp forhandlerne våre over hele landet

Relaterte artikler

Nytt tak?

Nytt tak?

Takpanner er perfekt når taket skal fornyes. Ikke bare legges taket enkelt og raskt, du får også et tak med klassisk og flott utseende og kan velge mellom mange farger. Takpanner er et langsiktig, miljøvennlig alternativ og nesten helt vedlikeholdsfritt.

Tak med integrerte solpaneler

Tak med integrerte solpaneler

Solenergi har lenge vært anerkjent som en av de mest bærekraftige og miljøvennlige energikildene. En av de mest effektive måtene å utnytte solenergien på, er gjennom solcellepaneler plassert på taket. Og nå, med den innovative Lindab SolarRoof-systemet, er denne muligheten blitt enda mer tiltalende og effektiv. Solenergi er en ren og ubegrenset ressurs, og ved å bruke den på taket ditt, bidrar du til å redusere behovet for fossile brensler og redusere klimaendringenes påvirkning.

Vedlikehold av tak - hva bør du tenke på?

Å forhindre en taklekkasje handler for det meste om god taktekking, og jevnlig inspeksjon og vedlikehold. Vi har snakket med vår leverandør Mataki om hva du som huseier bør tenke på i forhold til vedlikehold av ditt tak.