Hopp til hovedinnhold
Trapp fra Stryntrappa

Fire tips ved valg av trapp

Enten du foretrekker det moderne, klassiske eller tradisjonelle har Systemhus et hus som passer for deg. Og for hvert hus finnes det en trapp som passer til din stil og din smak. Vår trappeleverandør Hagen har produsert trapper i Stryn siden 1934. De har to produktserier. Med Stryntrappa får du en trapp som kler din personlige stil, til god kvalitet og gode priser. Med Escalia tar de et par trinn opp, og du får en trapp i klasse for seg.

Fire tips ved valg av trapp:

  1. Ta hensyn til husets arkitektur og din egen smak
  2. Tenk holdbarhet og miljø
  3. Utnytt plassen under trappen
  4. Snakk med fagfolk

1. Ta hensyn til husets arkitektur og din egen smak

Hagen tilbyr et bredt spekter av trappemodeller og tilvalgsprodukter. Det gjør det enkelt å tilpasse trappen husets arkitektur og din egen smak. Hos Hagen starter du med å velge trappemodell. Deretter tilpasser du trappen etter dine ønsker på tresort, overflate og andre tilvalg. De har moderne trapper med innslag av glass og stål som egner som godt til lyse, nordiske interiør. Velger du glass i gelenderet får rommets naturlige dagslys strømme fritt. Hagen har også trapper tilpasset en mer tradisjonell stil, med harmonisk design som tåler tidens tann. Er du ute etter noe helt unikt, har de to Escaliatrapper designet av Andreas Engesvik. Uansett hvilken stil du velger, produseres trappen etter mål tilpasset din bolig. Slik blir resultatet perfekt for din trapp og dine behov.

Stryntrappa Foss

Stryntrappa Foss

Stryntrappa Berg

Stryntrappa Berg

På alle Hagen sine modeller kan du velge mellom ulike tresorter og overflater. En trapp i samme nyanse og materiale som interiøret gjør at den smelter sømløst sammen med omgivelsene. Med en kontrastfarge på rekkverk og håndlist fremheves formen i et spennende uttrykk. Kombinasjonen av lakkert tre og sort kan for eksempel være lekkert. Med innslag av sorte detaljer ellers i interiøret skapes en god helhetsfølelse.

Stryntrappa Horisont

Stryntrappa Horisont

Når du har valgt trappemodell, tresort og farge kan du tilpasse trappen ytterligere. Alle våre trapper kan leveres med åpne eller tette trinn. Fordelen med åpne trinn er at det gir et luftigere preg enn en trapp med tette trinn. Fordelen med tette trinn er at det er enklere å bruke rommet under trappen til for eksempel oppbevaring. Du kan også velge belysning i trappen – et sikkert og estetisk godt valg.

For å sikre mot fall og samtidig gi et enda bedre utseende, kan vi levere returgelender og spilevegger som er tilpasset trappeåpningen. Spilevegg fra gulv til tak er populært. Den skiller ulike soner i rommet, samtidig som den gir gjennomsyn og lar lyset flyte fritt.

Stryntrappa Foss med spilevegg

Stryntrappa Foss med spilevegg

2. Tenk holdbarhet og miljø

Når Hagen har laget en trapp, så vil de at den skal vare lenge. Ved riktig tresort og vedlikehold kan en trapp være til glede for flere generasjoner. Trapper er mye i bruk og utsettes for daglig slitasje. Ved å velge en hard tretype som eik i for eksempel trinn, forlenger du trappens levetid.

Trappene fra Hagen er hovedsakelig laget av tre. Bruk av treverk har liten negativ innvirkning på miljøet, så lenge det kommer fra en sertifisert- og bærekraftig forvaltet skog. 100% av trevirket Hagen bruker kommer fra sertifisert skog. De produserer alle trappene i Norge og kan også levere trapp til svanemerkede boliger.

Escalia Pilar trapp

Escalia Pilar

3. Utnytt plassen under trappen

Ønsket om mer oppbevaring er et velkjent fenomen for de fleste av oss. Jakker, sko, støvler, sekker, fritidsutstyr – alt skal lagres et sted. Behovet øker gjerne i takt med familien, og kanskje trenger du også et hjemmekontor? Løsningen er ofte å utnytte kvadratmeterne vi allerede har mer effektivt. Plassen under trappen, for eksempel. Hagen tilbyr tre smarte tilvalg: Stryntrappa Bod, Garderobe og Kontor.

Inngangsparti og entré i nye boliger har ofte begrenset plass. Garderobe under trappen er en lur løsning for deg som vil oppbevare klær, sko og vesker på en tilgjengelig og oversiktlig måte. Med tette dører fremstår rommet alltid pent og ryddig.

Stryntrappa Fauna med garderobe

Stryntrappa Fauna med garderobe

Stryntrappa Bod gir deg maksimal utnyttelse til lagring i trapperommet. Selv under det laveste trappetrinnet har du plass. Boden leveres med LED-belysning og én hylleseksjon innvendig.

Stryntrappa Fauna med bod

Stryntrappa Fauna med bod

Stryntrappa Kontor gir hele familien en praktisk og lett tilgjengelig arbeidsplass. Et sted å finne ro til lekser, tegning eller tid foran dataskjermen. Du får en romslig arbeidsflate, innfelt stikkontakt i bordplaten, normalt to vegghyller og et lite skap til oppbevaring.

Stryntrappa Berg med kontor

Stryntrappa Berg med kontor

4. Snakk med fagfolk

Snakk med din lokale Systemhus forhandler eller besøk en av Hagens butikker. Der kan du se trappene og valgmulighetene før du bestemmer deg. De legger stor vekt på god service og rådgivning, og har over 90 års erfaring med å levere trapper til norske hjem. De blir veldig glade hvis du tar med deg plantegninger og snittegning, slik kan de være sikre på å finne den ultimate løsningen til akkurat ditt hjem. Uansett hvilken trapp du velger, er det viktig å ha i bakhodet at en trapp er noe man ikke skifter ut med det første. Tenk tidløshet fremfor trend, og velg gode materialer som varer lenge. Og ikke minst, følg din egen smak – da får du et resultat som du garantert vil trives med.

Relaterte artikler

Stryntrappa og Escalia tilbyr et bredt spekter av trappemodeller

Stryntrappa og Escalia tilbyr et bredt spekter av trappemodeller

I hjertet av Vestlandet, der fjord møter fjell, har Hagen produsert trapper siden 1934. Hos Hagen kan du få en trapp som passer til ditt hus og din smak. De tilbyr to ulike produktserier. Med Stryntrappa får du en trapp som kler din personlige stil, til god kvalitet og gode priser. Med Escalia tar de et par trinn opp, og du får en trapp i klasse for seg.

Tips til dekorasjon og møblering av små hjem

Tips til dekorasjon og møblering av små hjem

Mindre hjem er veldig populære for tiden, og det er en trend som bare øker. Denne økende interessen for kompakte boliger skyldes flere faktorer. For det første er det økende presset på boligmarkedet, spesielt i tett befolkede områder. Små tomter og høy tetthet i byområder har gjort små hjem til en attraktiv løsning for både førstegangskjøpere og de som velger å skalere ned etter å ha solgt en større enebolig.

Luksuriøst interiør på budsjett

Luksuriøst interiør på budsjett

Det behøver ikke å koste skjorta å skape et luksuriøst hjem. Vi i Systemhus har bedt vår samarbeidspartner Fargerike om ti gode tips som løfter boligen fra fin til fantastisk!