Hopp til hovedinnhold
Familie i skogen

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning gir store besparelser

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning gir både økonomiske og helsemessige fordeler. I tillegg bidrar det positivt til å spare miljøet ved at energibehovet til oppvarming av boligen reduseres.

Flere banker tilbyr såkalt «Grønt Boliglån», dersom boligen oppnår energiklasse B eller bedre. Innfris dette kriteriet, oppnås gunstigere rentebetingelser. Det kan bety store besparelser for deg som lånetaker.

Et enkelttiltak som kan løfte energiklassen på boligen din til klasse B eller bedre, er installasjon av komplett balansert ventilasjonsanlegg. Det kan også være tilstrekkelig å kun bytte til et nytt ventilasjonsaggregat, dersom du allerede har balanset ventilasjon i boligen.

Familie leker i hagen med hunden

I et eksempel gav «Grønt Boliglån» en reduksjon i rentebetingelsen på 0,25 prosentpoeng. Med et lån på kr. 5.000.000 resulterte det i en besparelse på kr. 12.500. I tillegg til redusert rentekostnad, vil også strømregningen reduseres på grunn av effektiv varmegjenvinning. Samlet er besparelsene av slik størrelsesorden at investeringen blir meget gunstig.


Dersom du ikke allerede har et balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning i boligen, kan du i tillegg få støtte fra Enova. Støtteordningen gir deg reduksjon på inntil 25 % av kjøpssummen. Les med om støtteordningen her.

Bildet viser balansert ventilasjon

Foto: Enova.no

Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning er ikke gunstig kun for lommeboka. Det bidrar også til økt komfort, renere og friskere inneklima, samt redusert fare for fuktskader i boligen. I tillegg er det et svært effektivt tiltak for å redusere forekomst av radon innendørs.

For å undersøke hva som skal til for at du kan oppnå energiklasse B eller bedre på din bolig, kan du gå inn på energimerking.no og registrereboligen din. Beregningen kan du enkelt utføre selv.

Kontakt Systemair AS for mer informasjon.

Relaterte artikler

Vi bygger fremtiden!

Vi bygger fremtiden!

Husene vi leverer speiler hvordan vi vil leve i morgen, og et godt bomiljø og god fremtidsrettet design er sentralt i alt vi gjør. Finn et hus du liker, og drøm deg hjem!

Inneklima i boligen - hva bør jeg tenke på?

Ettersom vi tilbringer mye tid inne, både i hjem, skole, arbeidsplass og andre lokaler, er det viktig at inneklimaet er på topp. Nye lovkrav om energieffektive og tette bygg stiller større krav til ventilasjon.