Hopp til hovedinnhold
Nydelig kjøkken fra Drømmekjøkkenet

5 tips til hyttekjøkkenet

Kristin Ulven driver Studio Sigdal Molde, og tegner mye hyttekjøkken. Her er hennes beste tips når du skal planlegge det nye kjøkkenet

1. La kjøkkenet bli en del av hytta

– En måte å få til en sømløs overgang fra kjøkkenet til resten av rommet er å male veggene i samme farge som frontene. Om det blir en for stor forandring å male en hel vegg, kan fargen på kjøkkenet hentes opp i vinduskarmer for eksempel, sier Kristin.

Et annet tips er å sørge for at materialene i hytta harmonerer med hverandre. – Det er ofte mye trestruktur i hytter, derfor er det fint å velge noe annet på kjøkkenet som passer sammen med treverket. Kanskje en mørk benkeplate som lager lun stemning, eller en lysere plate på sommerhytta.

Koselig kjøkken fra Sigdal

Foto: Sigdal

2. Ta inn elementer fra naturen utenfor

Et triks Kristin alltid bruker er å hente inn elementer fra naturen utenfor inn i kjøkkenet. Det er naturlig å bruke lysere farger på en hytte som befinner seg i strandsonen, enn en som er på fjellet. – På hyttene ved sjøen bruker vi mye blått, lysegrått og hvitt. På fjellet er det mer mørke og lune farger. Her tegner og selger vi mye kjøkken i fargen Granitt fra Jordnær-kolleksjonen til Sigdal.

3. Tenk praktisk

Kjøkkenet på hytta skiller seg av og til fra kjøkkenet hjemme av praktiske årsaker. Ofte har vi mindre kjøkkenutstyr og tørrmat på hytta, og trenger derfor ikke like mye skapplass.

– Kundene velger da gjerne bort overskap fordi de ikke trenger den plassen, og for å gi rommet luft eller for å få frem tømmerveggene mer på kjøkkenet også.

Sittebenk under vinduskarmen er veldig koselig

Foto: Drømmekjøkkenet. Sittebenk med oppbevaring under vinduskarmen

Noen ganger kan også hyttas beliggenhet påvirke valgene man tar. Er det vanskelig å komme seg helt frem til døren med bil for eksempel, kan det være lurt å velge benkeplater som ikke er laget av stein og som veier hundrevis av kilo

4. Gjør smarte valg

Når Kristin snakker med hyttekunder anbefaler hun dem ofte å minimere behovet for vedlikeholdsarbeid.

Jeg anbefaler aldri benkeplater i heltre på hytta for eksempel. Når du er der skal du gjøre andre ting enn å olje treplata, sier Kristin.

Har du en grei vei til hytta kan du også velge stein, men laminat kan være en god løsning på hytta. Den er helt vedlikeholdsfri og holder seg fin i lang tid.

5. Tenk på fremtiden

Et hyttekjøkken har vi i mange år, og derfor er det lurt å velge en stil som holder seg aktuell.

– Jeg oppfordrer alltid kundene til å tenke gjennom hva de liker, og som de ikke vil gå lei av.

Sigdal kjøkken er kjent for god kvalitet, og leverer svanemerkede produkter som har vært gjennom harde funksjons- og kvalitetskrav. Det er både bra for miljøet, og for deg som vil ha et kjøkken som varer.