Hopp til hovedinnhold
Glassrekkverk fra Plastmo

5 grunner til å velge glassrekkverk

Rekkverket på terrassen, verandaen eller balkongen har mye å si for hvordan huset ditt ser ut. Og ikke minst hvor mye du ser ut når du sitter inne i huset ditt! Plastmo leverer glassrekkverk med og uten stolper, samt håndløperfrie glassrekkverk. Her er de viktigste grunnene til å gå for glass:

1. Mer lys og mye bedre utsikt

Plastmo rekkverk

Foto: Plastmo

Bare se på bildet over, så skjønner du hva vi mener. Har du flott utsikt fra huset eller leiligheten din, gjør glassrekkverket at den kommer til sin rett. Og er ikke utsikten spektakulær, får du uansett mer romfølelse og åpenhet. Dette er det stadig flere som får opp øynene for:

– Vi merker bestemt mer etterspørsel etter glassrekkverk. Jeg tror det er fordi folk vil nyte utsikten – og ha minimalt med vedlikehold, sier Eirik Johansen, salgssjef hos Plastmo.

Og det bringer oss rett over på neste punkt:

2. Glassrekkverk er lett å vedlikeholde

– Glassrekkverket er prisgunstig også på sikt, siden det eneste vedlikeholdet det krever er såpe og vann, påpeker Johansen.

Han anbefaler å gi det en skikkelig vask en eller to ganger i året, da med vanlig vindusvask. Når du først er i gang med vindusvasken i huset ellers, er det jo greit å sveipe over rekkverket i samme slengen.

Plastmo glassrekkverk

Foto: Plastmo

3. Det er enkelt å montere

Det fins selvsagt mange typer glassrekkverk, og noen typer kan det være mer komplisert å montere. Rekkverk fra Plastmo er imidlertid ikke så vanskelig å få på plass.

– Vårt rekkverk er satt sammen av få deler, som gir en særdeles enkel montering, lover Eirik Johansen.

Velger du å montere selv, er det viktig å passe på at glasset ikke får støt mot kantene. Er du usikker på monteringen, bør en glassmester gjøre jobben.

Stolpefritt rekkverk fra Plastmo

Stolpefritt rekkverk fra Plastmo

4. Glassrekkverk varer lenge

Om du bor utsatt for vær og vind og lurer på om glasset tåler en trøkk, så er svaret ja!

– Plastmo rekkverk har vært igjennom omfattende tester hos SINTEF Byggforsk, og tilfredsstiller kravet som gjelder for glassrekkverk. Det betyr at det tåler alt av vær og vind, sier Johansen, og fortsetter:

– Glasset er 8,76 mm herdet laminert. Det vil si to 4 mm glass som er limt sammen av 0,76 mm folie. Da er glasset herdet før det lamineres.

Og skulle det likevel skje noe slik at det blir brudd på glasset, vil det splintre i mange små stykker som blir hengende igjen i folien mellom glasslagene. Det er altså ingen risiko for glassbiter på avveie.

5. Moderne og tidløst design

Glassrekkverk gjør egentlig ikke så mye ut av seg, poenget er jo nettopp at omgivelsene skal være synlige, det er ikke rekkverket som skal ta oppmerksomheten. Designet er enkelt og diskret – nettopp for at du skal kunne ha det i mange år uten at det føles utdatert.

Plastmo leverer også spile- og panelrekkverk i aluminium. Vi benytter de samme stolpene som i våre glassrekkverk, og våre spile- og panel rekkverk kan brukes til sikker avgrensing på tomten din eller som skjerming mot vær, vind eller støy på terrasser, balkonger eller uteplasser. Vi leveres også stolpefrie rekkverk og rekkverk uten håndløper. Plastmo glassrekkverk produseres i Norge som er en stor fordel for raskere levering. Rekkverket til Plastmo har også gjennomgått SINTEF- test med TG godkjenning.

Plastmo rekkverkSpilerekkverk fra Plastmo

Relaterte artikler

Funkishus med flatt tak og store vinduer

Funkishus med tidsriktig uttrykk

Funkishus og moderne hus kan være vanskelig å skille. På vårt folkemunne er det ikke så mange ulikheter, og stilartene blir ofte blandet sammen. Men teoretisk sett er det flere forskjeller. Og er egentlig det vi i dag kaller et funkishus, faktisk et funkishus?

Vi bygger fremtiden!

Vi bygger fremtiden!

Husene vi leverer speiler hvordan vi vil leve i morgen, og et godt bomiljø og god fremtidsrettet design er sentralt i alt vi gjør. Finn et hus du liker, og drøm deg hjem!

Kataloghuset Oslo først ute med klimagassregnskap

"Oslo" er første kataloghus med klimaregnskap

Et klimagassregnskap for nye boliger er første steg på veien til å kunne ta bevisste og bærekraftige valg når vi bygger hus, sier Trond Lie, kjededirektør i Systemhus. "Oslo" er det første kataloghuset hvor utslippene av klimagasser er beregnet i hele husets levetid.