Hopp til hovedinnhold
Hitra på en solfylt dag

Stilrent funkishus ble tilpasset og fargerikt

Tina Fossum og familien var på utkikk etter et hus med mye potensiale. Da de oppdaget vår stilrene enebolig, Hitra, ble de umiddelbart tiltrukket av husets fleksibilitet og potensial for tilbygg. Gjennom tilpasninger i planløsningen og bevisste valg av farger og møbler, har de klart å skape et hjem som både er inspirerende og funksjonelt for familien.

Familiens personlige preg på ferdighuset Hitra

Tina og familien valgte å endre en del på planløsningen for å få rommene der de ønsket. Med noen justeringer i tegningene fikk de alle soverommene i underetasjen og stue- og kjøkkenløsning oppe. Dette ble helt perfekt for familien, da de kan nyte den fantastiske fjordutsikten fra spisebordet, og legge seg på svale soverom på sommerstid.

– Å ha soverommene nær hovedsoverommet har vist seg å være veldig praktisk i småbarnsperioden. I samme etasje har vi også en TV-stue og en løsning under trappen som gir ekstra rom. Hovedsoverommet er også tilknyttet egen walk-in-garderobe. Er det noe jeg skal anbefale til de som skal bygge nytt, er det nettopp å ha nok oppbevaringsplass, råder Tina.

Familien Fossum kan nyte fantastisk utsikt fra spisestuen i husmodellen Hitra.
Soverommene plasserte de i nærheten av hverandre, noe som er praktisk i småbarnsperioden.
Soverommene plasserte de i nærheten av hverandre, noe som er praktisk i småbarnsperioden.
Soverommene plasserte de i nærheten av hverandre, noe som er praktisk i småbarnsperioden.

Et hus tilpasset omgivelsene

Med den fantastiske fjordutsikten fra tomten, var også verandaen i Hitra noe som fanget oppmerksomheten til familien. Tomten har gode solforhold hele dagen, og de valgte derfor å ha to verandaer. Senere har de også bygget en trapp ned fra den ene verandaen for å enklere kunne komme seg til plenen utenfor. Dette er bare nok et eksempel på hvordan de har tilpasset og optimalisert boligen sin for å gjøre hverdagen mer praktisk og enkel.

– Det siste tilskuddet til huset vårt er en garasje med et tilleggsrom. Dette viser godt hvor fleksibelt Hitra-huset er, forteller Tina.

Fjordutsikt fra verandaen på Hitra.
I garasjen familien Fossum valgt å lage et spenstig treningsrom.

Stilfullt interiør med fargerike detaljer

Et av de mest fremtredende interiørvalgene i familiens hus er kombinasjonen av farger og elementer. Bruken av tre går igjen både på vegger, møbler og gulv. Dette skaper en koselig følelse og gir huset et organisk uttrykk. Samtidig er familien også glad i farger, og huset deres gjenspeiler dette med fargerike flater og detaljer. Det var viktig for de å ha et hjem som gjør de glade og som representerer personlighetene deres. Tina har derfor valgt en dempet fargepalett med lette pastelltoner som rosa, brunt, beige og grått:

– Når huset ble bygd ble mye malt hvitt, da vi var usikre på fargevalg før vi fikk bodd der litt. Etter hvert fikk vi flere farger inn i huset. Vi blir virkelig glade av å være hjemme nå, forteller Tina.

Familien synes også det var viktig å velge kvalitetsmøbler som ville vare. Derfor investerte de i møbler som var tidløse og klassiske. Tina foreslår å bytte ut tekstiler og annet tilbehør hvis man senere ønsker å endre på uttrykket. En annen flott detalj er utvalget Tina har gjort av tekstiler som pledd, puter og tepper. Dette gjør det ekstra innbydende å koble av og gjør huset til et sted man vil tilbringe tiden sin.

Stor og stilfull stue med spreke farger.
Lysinnslipp på kjøkkenet gir følelsen av et større rom.
Fra TV-stuen kan det nytes utsikt til både TV og naturen rundt huset.
Praktisk oppdeling av seksjoner i gangen til Hitra.

Et luftig og innbydende hus

En av de tingene som familien er mest fornøyde med er den gode takhøyden i huset. Dette gir en luftig følelse og gjør at hjemmet føles mer åpent. Trappeløsningen og gangen markerer seg også som favoritter i hjemmet. Mellom spisestue og TV-stue har de store skyvedører som gir mulighet for å ha en åpen etasje som kan stenges av om det skulle være nødvendig. Dette gjør hverdagen både enklere og mer behagelig.

– Hele familien stortrives i dette huset. Vi hadde nok bygd det samme huset igjen, bare med noen få endringer. Blant annet hadde vi gått for et litt større vaskerom og tenkt på akustikken, forteller Tina.

Flotte detaljer i trappeoppgangen til husmodellen Hitra.
Åpen kjøkken- og stueløsning i husmodellen Hitra.

Å bygge drømmehjemmet ved å tilpasse ferdighus

Å bygge hus kan være både spennende og utfordrende. Med mange valgmuligheter og beslutninger som skal tas, er det ikke bare lett å finne ut av hva som vil fungere best for deg og din familie. Sammen med forhandler og leverandører, har familien skapt en unik og inspirerende bolig. Dette viser at man kan få et hus med personlighet og stil ved å tenke utenfor boksen og tørre å gjøre endringer og tilpasninger.

Etter å ha bodd i et rekkehus noen år, visste vi en del om hva vi ønsket oss i ny bolig. Jeg anbefaler derfor alle å kjenne på hva man trenger i hverdagen for at dagene skal fungere best mulig for familien. Det er viktig å tenke over dette i forkant av byggeprosessen.

– Tina Fossum, kunde hos Systemhus.

Familien Fossum er strålende fornøyd med sin tilpassede variant av husmodellen Hitra.
Familien Fossum poserer.

Relaterte artikler

Funkishuset Alsvåg ferdighus

Bygge hus med utleiedel

Om steget frem til byggeprosessen skal være noe enklere kan hus med utleiedel være løsningen. Vi deler noen råd med deg som vurderer utleiedel.