Hopp til hovedinnhold
Tomannsbolig fra Systemhus

Bygge tomannsbolig

Prosessen med å bygge sitt første hus er omfattende, avgjørelsene er mange og sluttsummen kan fremstå uvirkelig høy. Å dele denne prosessen med noen, vil kunne redusere både kostnadene og de skeptiske følelsene. Derfor er det for mange en god løsning å bygge en tomannsbolig med enten et vennepar, noen bekjente eller familien.

En tomannsbolig er praktisk på flere måter

Før man har rukket å flyttet inn vil man legge merke til at tomannsbolig er en praktisk boligform på flere måter. Alle kostnadene som er forbundet med både byggeprosessen og senere vedlikehold vil deles på to. Tomteprisen blir halvert, akkurat som de fleste andre kostnader. Og på denne måten har man mulighet til å spare penger under byggeprosessen.

Ikke nok med at kostnadene dras ned betraktelig, vil den sosiale verdien stige ytterligere. Å ha en sparringspartner som skal bestemme løsninger i en relativt lik enhet, kan være en stor inspirasjonskilde. Alt fra gulv og garderobeskap, til fliser over kjøkkenbenken skal velges. Kanskje er dere gode på ulike ting, og klarer å utnytte hverandres indre interiørdesigner til å skape to unike boenheter?

Tomannsboliger er populære husmodeller

Vi i Systemhus vet at tomannsbolig er en svært populær hustype. I tillegg til de økonomiske fordelene, er det flere sosiale gevinster. I en tomannsbolig får man både kjenne på privatlivet av å bo i hus med en direkte tilknytning til naturen, men samtidig det sosiale livet med naboer litt tettere. For mange er dette en ideell blanding.

En tomannsbolig må ikke være en mindre boenhet med færre muligheter enn en enebolig. Vår husmodell Frodig inneholder to boenheter med nesten 170 kvm bruksareal hver, fire soverom og egne uteplasser i to ulike høyder. Her har man muligheten til å boltre seg i plass, trekke seg tilbake og invitere til sosiale sammenkomster.

Furnes tomannsbolig fra Systemhus

Tomannsboliger i alle størrelser

Men så har mest sannsynlig ikke alle behov for en så stor boenhet, og derfor tilbyr vi tomannsboliger i alle størrelser. Tomannsboligen Karakter 5s, som er den minste ferdigtegnede tomannsboligen, inneholder:

  • 80,7 kvm bruksareal i hver boenhet
  • To soverom og et romslig bad med vaskerom i hver enhet
  • Egne sportsboder og boder innendørs
  • En horisontaldelt tomannsbolig som dermed får ulike uteplasser til hver boenhet
  • Moderne uttrykk

Karakter 5s er en tomannsbolig som ikke skiller seg for mye ut med sitt «enebolig» særpreg. Den rasjonell utnyttelse av arealene gir både bodplass, stort soverom og romslig stue/kjøkken. Spennende bruk av glass gir mye lys og spennende fasade.

Tomannsboligen kan også bygges som en prosjektbolig eller som en bolig med utleiedel. Karakter 5s har sitt utgangspunkt i det meget populære ferdighuset Karakter XL, som har vant en nyskapningspris da den kom på markedet.

Sandnes - en moderne tomannsbolig

Hvis man ønsker å se på tomannsboliger med et mer moderne snitt, kan den moderne modellen Sandnes være et godt alternativ. Sandnes finnes også i enebolig. Denne husmodellen kan man se for seg kan være flott i mange forskjellige farger, lys, mørk eller sterke fargedetaljer.

Tomannsboligen Sandnes har en meget god arealutnyttelse og er perfekt for en familie med små barn. Sandnes har blitt tegnet med stue og kjøkken oppe, og man kan bygge med tre eller fire soverom alt etter behov. Der bruker det å ligge litt forskjeller på preferanse alt etter hvor man bor i landet og hvordan utsikten/omgivelsene er rundt tomten.

Sandnes - en moderne fleksibel tomannsbolig

La naboskapet være sunt - bygg friske hjem

Å skulle bo vegg-i-vegg med en annen familie, uansett om den er selvvalgt eller ikke, kan være utfordrende. Både lydnivå og skjerming kan være et irritasjonsmoment om man ikke tar det alvorlig fra første stund.

Vi er bevisste på at våre kunder skal ta de riktige valgene helt fra start av, og legge til rette for behovene som vil komme. Selv om mange synes det er hyggelig å omgås andre, har alle et behov for å kunne trekke seg tilbake og lade batteriene. Da vil det være viktig med rett lyddemping og skjerming, slik at man ikke hører bråk eller støy fra naboen, eller føler seg beglodd på sin egen uteplass. Vi legger derfor vekt på å bygge gode bomiljø - både til huset og dere! Vi hjelper dere å ta de rette valg av produkter og gjør de rette grepene for at en tomannsbolig også har høy bokvalitet og man tar vare på privatlivet til den enkelte familie.

Sjekk ut hvilke muligheter for tilpasninger du har

Vi i Systemhus tar kundens prosess på alvor. Vi vet hvor krevende det kan være å bygge hus, og er derfor opptatt av å hjelpe til og vise trygghet gjennom hele byggeprosessen. Tilpasninger, nye tegninger og endringer er noe vi legger til rette for - uansett hvilken bolig du måtte velge. Om du skulle ønske å bygge en tomannsbolig med en av våre andre standardhus som utgangspunkt, tilpasser vi det for deg.

Vurderer du å kaste deg ut i byggeprosessen, eller har du noen spørsmål? Ta kontakt med din lokale Systemhus-forhandler i dag!

Relaterte artikler

Funkishuset Alsvåg ferdighus

Bygge hus med utleiedel

Om steget frem til byggeprosessen skal være noe enklere kan hus med utleiedel være løsningen. Vi deler noen råd med deg som vurderer utleiedel.