Hopp til hovedinnhold

En trapp er ikke lenger bare en trapp

En trapp er i mange tilfeller også noe som løfter husets identitet. Nå kan man også få lys - enten i underkant av trinnet, eller oppe på selve trinnet. Belysning har flere fordeler. Det fremhever trappen, skaper atmosfære i rommet og signaliserer kvalitet.

Ved montering benytter vi LED-lys som ikke blir varme, har lavt energiforbruk, lang levetid og er miljøvennlig.

Vi anbefaler at du kontakter en elektriker for tilkobling til bryter på vegg. Løsningen er klargjort for dimmer, dersom du foretrekker det. Strømtilførselen er plassert under trappen. Belysning er et sikkert valg.

Trapp med lys fra Stryntrappa

Kontrast og harmoni

Tips til valg av trapper, tresort og overflate

Susanne Swegen er fast stylist for Stryntrappa og Escalia, Systemhus sine leverandører på våre utvalgte kvalitetstrapper. Vi har spurt henne hva som er viktig når man man tenker på trappen i sitt nye hus. "Når du skal ta stilling til hvilken trapp dere skal ha, handler det først og fremst om å skape helhet i rommet. Det gjelder å være bevisst på formspråket til trappen, og arkitekturen der den skal plasseres", sier Susanne.

"Det finnes en verden av utrolig mange ulike trapper. Moderne, tidløse og klassiske trapper med muligheter for personlige tilpasninger på tresort og overflate. Slik at trappen blir tilpasset din smak og ditt hus."

For å inspirere til konkrete løsninger, spiller Susanne gjerne på kontraster. At trapp og gulv har ulike farger er ofte et spennende valg. Alt trenger ikke gå ton-i-ton. En lys trapp er en rå kombinasjon mot et mørkt gulv. Valnøtt utgjør en vakker kontrast mot eik. Glass og stål harmonerer vakkert til betong og fliser. Av og til er det effektfullt å gjenta fargen på håndlisten i detaljer, kunst og møbler.

Hagen trapp vigo

En trapp kan fremheve interiøret

Som stylist med egen bedrift i 17 år, ser Susanne at stadig flere velger å fremheve trappen i interiøret. En vakker trapp er et blikkfang, enten den er plassert sentralt i huset eller langs en vegg. Det er hyggelig å være stolt av husets midtpunkt.

I Systemhus er trappene i våre hus nøye valgt ut i samråd med våre leverandører. Da har vi hatt kvalitet, estetikk og funksjonalitet i fokus. Våre kunder står selvsagt fritt til å velge en annen trapp enn den som er valgt til de ulike husene. Det er viktig at det blir kommunisert tidlig i prosessen, da trapper har en relativt lang leveringstid. Det er et kvalitetshåndverk som skal leve i huset i mange mange år.

For mer inspirasjon se websidene til våre leverandør av trapper stryntrappa.no og escalia.no.