Marianne Furheim sendte åpen søknad til Straume Mesterbygg og ble ansatt for å jobbe med salg og markedsføring i 2013. I 2019 ble hun daglig leder i bedriften.
I 2013 sendte hun en åpen søknad og fikk en prat med faglig leder Inge Straume. Det var han som etablerte tømrerbedriften i 2002 sammen med sønnen Kim Straume og to svogere; Stig Fjell og Oddvar Jakobsen. Det var en fruktbar samtale, for Marianne fikk presentere seg for styret, og ble ansatt for å jobbe med salg og markedsføring i bedriften som i dag har 41 ansatte.
- Og som "potet", legger hun til. For oppskriften til suksess er å ikke være redd for å ta i et tak der det trengs. Det gir også morsommere dager på jobb, erfarer Marianne.
Sommeren 2019 fikk Marianne en ny rolle som daglig leder i familiebedriften. Hun hadde hatt den nye lederjobben under et år da koronaen kom. Å styre Straume Mesterbygg-skuta det siste året har vært både utfordrende og lærerikt.
Som fersk daglig leder startet Marianne en prosess med miljøfyrtårnsertifisering i Straume Mesterbygg.
- Vi var i ferd med å implementere en rekke miljøtiltak og involvere alle medarbeiderne, da nedstengingen kom. Derfor har vi nok ikke fått full effekt av sertifiseringen enda, forteller hun.
Miljøfyrtårnsertifiseringen har gjort oss mer bevisst på hvilke varer som kjøpes inn, at produkter kan vedlikeholdes, resirkuleres, hvordan avfall håndteres og CO2-avtrykket Straume Mesterbygg setter. På sikt skal bilparken byttes ut med el-biler.
- Vi forventer også at det i offentlige anbud vil komme strengere krav til at tilbyderne har slike sertifiseringer, og vi ønsker absolutt å være med på den reisen. Byggebransjen har en vei å gå mot «grønnere» tider, men vi opplever at flere og flere tar dette til seg, og ønsker å ta sin del av ansvaret, fortsetter Marianne.
Å være miljøfyrtårnbedrift, setter også krav til fokus på HMS og arbeidsmiljø. Engasjerte og involverte ansatte er viktige for et godt arbeidsmiljø. Å kunne samle alle sammen til et personalsamling og å kunne møtes sosialt var sterkt etterlengtet for å komme videre med dette arbeidet.
Å lage gode kundeopplevelser sitter i ryggmargen hos alle i bedriften. Kvalitet, trygghet og lagspill både internt og eksternt er viktige forutsetninger som Straume Mesterbygg jobber mot.
- Jeg har et svært dyktig team og vi er alle stolte over å ha fått flere utmerkelser, som å oppnå full score i Prognosesenterets måling av kundetilfredshet, KTI. Vi vet at det å investere i ny bolig er en av de største beslutningene i livet, og legger opp til et lagspill med kunden, legger hun til.
Straume Mesterbygg ble medlem i Systemhus i 2003 og har lang tilhørighet til kjeden. Marianne sitt første møte med Systemhus-apparatet, var på kjedens samling i Stavanger i 2013. For Straume Mesterbygg er Systemhus en god ressursbank, sammen med det øvrige tilbudet fra Mestergruppen.
- Å utveksle erfaringer og å ha noen å «sparre» med i Systemhus er en viktig del av kjedemedlemskapet, og gjør oss til en god leverandør for kundene våre, avslutter Marianne.
By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.systemhus.no/